Távozik a Figyelő főszerkesztője

2017. február 1. 13:41
Nem találta a helyét a Schmidt Mária által felállított szerkesztőbizottsággal létrejött új lapirányítási modellben Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője, így távozik a gazdasági hetilaptól.

„Február 1-jétől közös megegyezéssel távozik Lambert Gábor a Figyelő főszerkesztője. Az idén 60 éves gazdasági hetilap, a brandhez tartozó egyéb kiadványok és a hozzátartozó portál napi munkája, valamint az elindított megújítása folyamat az elmúlt napokban felállított szerkesztőbizottság irányításával folytatódik” – írta közleményben a Figyelő.

Lambert Gábor az Indexnek annyit jegyzett meg távozásáról, hogy: „Ez egy más modell. A távozásom oka nem feltétlenül a politikai nyomás, hanem az, hogy én ahhoz szoktam hozzá, hogy főszerkesztőként én szabom meg a Figyelő, egy független gazdasági hetilap irányvonalát. Mostantól ez az új grémium feladata lesz, de én nem látom benne a helyemet.”

A Figyelő új tulajdonosa, Schmidt Mária által felállított szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, politikai tanácsadó, a Századvég vezető elemzője, Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein közös cégének vezetője; L. Simon László, aki tavaly nyárig kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár volt Lázár János irányítása alatt, és 2010 óta (jelenleg is) parlamenti képviselő a Fidesz frakciójában; Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója, írja az Index.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

L. Simon: A Figyelőnek nem kell feltétlenül pártsemlegesnek lenni...

Aha. Te csak tudod!
Egyébként a matematika sem pártsemleges.
Vagyis fordítva. Pártsemleges és pártoktól független.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés