Pápai Joci: Nagyon nagy üzenet ez a romaság számára

2017. február 19. 9:34
A Dal 2017 című showműsor nyertese Pápai Joci lett, aki egyébként nem számított a győzelemre, de május 9-én utazhat is az Eurovíziós Dalfesztiválra. Az énekes szerint ez az eredmény nagyon nagy üzenet a romaság számára: „ha keményen dolgozunk, befogadnak”.

Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten. A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőbe jutott a Kállay Saunders Band a Seventeen című dallal, Kanizsa Gina a Fall Like Rainnel, a Leander Kills az Élet című számmal, Pápai Joci az Origo című szerzeménnyel, Radics Gigi See It Through című dalával, a Soulwave a Kalandorral, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi a Hosszú időkkel, valamint Zävodi + Berkes Olivér a #háttérzaj című dallal.

A finalista dalok meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Pápai Joci előadásában az Origo, Zävodi + Berkes Olivértől a #háttérzaj, Kanizsa Ginától a Fall Like Rain és Radics Gigitől a See It Through közül a tévénézők választották ki a nyertest. 

A nézőktől Pápai Joci és az Origo kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

„Hittem a dalomban, életem legfontosabb dala volt ez”

Pápai Joci a showműsor után, a Dal - Kulissza című műsorban hatalmas áttörésnek nevezte azt, hogy győzött. „Hittem a dalomban, életem legfontosabb dala volt ez” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a végső győzelemre ugyanakkor nem számított, mert erős nevekkel és produkciókkal versenyezett. 

Kiemelte: az, hogy megnyerte A Dal 2017-et, „nagyon nagy üzenet a romaság számára”, ez is azt bizonyítja, hogy ha keményen dolgozunk, akkor befogadnak.

Pápai Joci hozzátette, hogy májusban Kijevben harcolni fog az ország sikeréért és igyekszik majd a legjobbat nyújtani.

A Dal 2017 döntőjében két extra fellépő volt: Freddie, aki Pioneer című dalával tavaly nyert, a másik pedig Molnár Ferenc Caramel, aki az idei szériában a zsűri egyik tagja volt. 

Az akusztikus versenyen Benji diadalmaskodott

A szombati showműsorban jelentették be, hogy Benji Karcok című dalával nyerte A Dal 2017-hez kapcsolódó akusztikus versenyt. A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában, valamint egy fellépés a 2017-es soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán. 

Az idei dalválasztó műsor szakmai zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, dalszerző szerepelt. A Dal 2017 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente volt.

Az idei magyar válogatóversenybe több mint 300 dalt neveztek, az előzsűri tavaly decemberre szűkítette le a listát 30-ra. Az Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik Kijevben, 43 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 11-i második elődöntőben lép színpadra.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nagyon nagy üzenet egy cigány mérnök, könyvelő vagy informatikus lenne. Most megnyered ezt a haknikontesztet, aztán országos haknitúrára indulhatsz, talán lehet kis grófó előzenekar, két év múlva már a nevedet sse tudják. Ez egy igen kemény üzenet, csakugyan.

Mi az,hogyekünk magyaroknak???? Hogyan engedheted meg magadnak,hogy kirekeszted azokat akik magyarnak tartják magukat. Mert 3n néztem és szavaztam is a Jocira aki azt mondta az egyik mondatában,hogy jó neki magyarnak lenni.
Mert ugye magyarnak lenni vállalás kérdése nem pedig úhy mint abban a pártban akik szebb jövővel köszönnek.

Sajnos nagyon rárepültek erre a cikkre a - cukira váltott főnökük ellenében - a magukat csiszta magyarnak tartó nácik.

"... ha keményen dolgozunk, akkor befogadnak."

Nem kell keményen. Elég csak dolgozni.

Ez történik az idős magyar házával és értékeivel egy cigányfertőzött faluban, ha hosszabb időre kórházba kerül
Forrás: https://kuruc.info/r/35/169512..

:)
A finom zenék a zsűrik szerint sohasem kompatibilisek.
Mintha félnének egy új konkurenciától.

Mutass már egy ilyen országimázst.

Mondjuk ezen nem csodálkozom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés