Így égett be az Oscar-díjátadás

2017. február 27. 11:21

Először tévesen a Kaliforniai álmot jelentette be Warren Beatty a legjobb filmnek, majd kiderült, hogy valójában a Holdfény nyert. Kínos kavarodás az Oscar-díjátadás fénypontján.

Az Index megírta, hogyan történhetett a kínos malőr: az Amerikai Filmakadémia szabályzata alapján az eredményeket hitelesítő PricewaterhouseCoopers cég képviselőinél két boríték van minden egyes kategória esetében. Amikor Warren Beatty és Faye Dunaway felment a színpadra, a kezükbe nyomtak egy borítékot – amin egyébként a Actress in a Leading Role, azaz a „legjobb női főszereplő” felirat látható, de ez nem tűnt fel Beatty-nek.

Beatty, amikor kinyitja a borítékot, láthatóan zavarba jött, de nem szólt a stábnak, helyette megmutatta Dunaway-nek, aki pedig egyszerűen bemondta a kártyán szereplő film, a Kaliforniai Álom címét.

A Kaliforniai álom stábja fel is ment a színpadra, és elkezdték a köszönőbeszédeket. Így az ünneplés közben kellett a mikrofonba mondania a Kaliforniai Álom producerének, hogy nem ők, hanem a Holdfény nyerte a legjobb filmnek járó díjat. A gála után Horowizt elmesélte, hogy a színpadon egyszer csak a kezébe nyomták a jó borítékot, és akkor döbbent rá, hogy Beatty kezében egy másik van – írja az Index.

A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/28722