A Mindenkivel az a gond, hogy hamis benne a dal

2017. március 1. 21:31

Balavány György
HVG
Egy középszerű filmnek Oscar-díjat adni kifejezetten káros. Főleg, ha az alkotó kezdő. Azt kellene mondani egy ilyen filmre, hogy rendben van, kedves Deák Kristóf, szép munka, lehet belőled igazi filmes, csak gyúrjál még, hajrá!

„Lehetett volna ez a film jó is akár, kicsit több munkával. Ha mondjuk, vívódnunk kéne kicsit, és a sztoriba helyezkedve vitatkozhatnánk, hogy kinek is van igaza. Erika néninek? Hiszen ő a legjobbat akarta kihozni a csapatból. Baj ez? Vajon miért szólal meg tökéletes kórus a film végén, amikor mindenki énekel? A szeretet és az összefogás ereje művel ilyen csodát? Sajnos, nem. Tehetséges énekesek kellenek hozzá, és egy kiváló karnagy precíz és állhatatos munkája. No de ezt a megoldást nem a film kínálja, hiszen a karnagyot most rugdaltuk le a színpadról... nem kell a tehetség és a kitartó munka, nem kellenek érdemek a sikerhez, csak a szeretet.

Hamis, hamis a velejéig.

(…)

Egy középszerű filmnek Oscar-díjat adni kifejezetten káros. Főleg, ha az alkotó kezdő. Azt kellene mondani egy ilyen filmre, hogy rendben van, kedves Deák Kristóf, szép munka, lehet belőled igazi filmes, csak gyúrjál még, hajrá! Nem pedig kezébe nyomni az aranyszobrot. Mert ez pontosan olyan, mint a díjnyertes kórusba beállítani valakit, akinek nem elég jó még a hangja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Balavány magánvéleménye érdektelen : nem esztéta , nem filmes szakember .

Lényegében igazad van, csak akkor ne felejts el egy csúf, gonosz nevet: Andy Vajna. Hogy ez a film Oscart ért, abban vastagon benne van az ő szőrös mancsa.

Mint a 444-es kritikával kapcsolatban már megjegyeztem, ha ideológiai bunkósbotnak nem jó, akkor vacak film. Ami elég szomorú, mert kiderül, hogy számukra a film = ideológiai PR.

Látod Balavány, te ilyen idős korodban már drogoztál. Eltékozóltad a fiatalságod és mára, csak az irigység maradt.

Hát, ez egy nagyon szépen forgatott, szép film. Remek szereplőkkel, nyilván rendezői bravúr is, h. ilyen lett..

A történet viszont szerintem hazug. A végső, a győzelmi kórust az EGÉSZ kórus végigtátogja a valóságban, h. szépen szólhasson. Ez a realitás.

Tulajdonképpen vicces.

Balavány valaha fantasztikusan szép cikkeket írt a régi Magyar Nemzetbe. Aztán egyszer csak átlépett a barikád másik oldalára, attól, h. a hvg-ben megjelenik tőle egy tárgyilagos elemzés a Mindenki-ről, attól még sem a hvg, sem Balavány nem lesz szimpatikusabb.

A film szép, a történet hamis, az Oscarnak a Deákkal együtt örülünk. Brávó és gratulálunk, de ettől még a történet NEM lesz reálisabb.

Miért kéne, - nekem - elfelejtenem, azt, amit ő sem felejt el.

Orbánfóbiás vagy.

Csakhogy Balavány, bár már nem drogozik? - állítása szerint megtért - az írásaiban sorra "nem tetsző dolgokat csinál".
A múltjából nem csinál titkot. Ha neki joga van egy fiatal, kezdő filmrendezőt nyilvánosan a hvg-ben megalázni, bár nem filmesztéta, nekem is jogom van elmondani egy commentben a véleményemet róla.

Nem kedves Istent tagadó! A "polgári-világi élet" és a vallás szinkronban van egymással. Tudnád, ha akár egyszer is kipróbálnád. Ami pedig a "palást csillogtatását" illeti, te vagy az, aki a katolikusságomat, minden fórumon az orrom alá dörgölöd, mintha valami bűnös cselekedet lenne, szégyellni való.
A koszt összekevered a szösszel. Nekem kosz, ami neked csak egy szösz.
Hol máshol?

De, ez orbánfóbia bizony. Mindenről Orbán jut az eszedbe. Akárcsak Gyurcsánynak.
Valóban a te világod nem az én világom. Nem én vagyok, az aki győzköd téged Orbánról, aki meg akar vakítani, hanem pont te vagy az, aki mindenáron be akarja bizonyítani nekem, hogy Orbán a fő gonosz. Ezért is írtam, hogy gyűlölködő vagy.
Elvakítanak, megvakítanak téged a saját orbánfóbiáid.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában