Jordán Tamás nem adja fel, újra pályázik a színház vezetésére

2017. március 3. 18:58
A szombathelyi Weöres Sándor Színház egyik alapítója, egyben eddigi igazgatója az MTI-nek azt mondta: újra benyújtja pályázatát a színház vezetői posztjára. Jordán Tamás arról is beszélt, keserűség helyett inkább örömöt érez amiatt, mennyien biztosították őt támogatásukról, többek között Törőcsik Mari és a nemzet színészei is. Jordánnak a most kialakult helyzetre van egy áthidaló megoldási javaslata is, mivel mint kifejtette: az új pályázat miatt október előtt nem lesz új igazgató, az új évadot viszont már tervezni kellene.

Nem viselte meg, hogy igazgatói pályázata nem kapott többséget a szombathelyi közgyűlés ülésén, újra benyújtja a pályázat a Weöres Sándor Színház ügyvezetői állására – mondta Jordán Tamás pénteken az MTI-nek.

Nem vagyok keserű, inkább szétfeszít az öröm, hiszen az a szeretetözön amit a közönségtől és a kollégáktól kapok, ez az érzés szinte ledönt a lábamról, számomra most ez a legfontosabb” – fogalmazott a Kossuth-díjas művész arra reagálva, hogy csütörtök este a szombathelyi városháza előtt több száz fős szimpátiatüntetés zajlott annak érdekében, hogy ismét őt nevezzék ki a színház élére, amelynek egyik alapítója. Hozzáfűzte: sokat jelent a számára, hogy Törőcsik Mari és a nemzet színészei, több színház, szakmai- és civil szervezet támogatásáról biztosította, köszöni a kiállást. 

Jordán Tamás hangsúlyozta: bízik Szombathely polgármesterében, aki a közgyűlés ülésén azt mondta, azért van szükség új pályázati eljárás lefolytatására, hogy abból „emelt fővel” jöhessen ki a későbbi nyertes, még akár ő is.

Gond lehet a következő évaddal

A direktor kitért arra, hogy márciusban már a következő évadot kellene tervezni, áprilisban bérleteket kellene meghirdetni, de nem tudni ki vezeti majd szeptember 30-a után a színházat, és ez szerinte bizonytalanságot okoz.

Szólt arról is, hogy a társulati tagokat is szerződtetni kellene a következő évadra, többen közülük – mint ahogy a jelenleg futó darabok rendezői közül is – az ő hívó szavára érkeztek, és már kifejezésre juttatták, hogy amennyiben nem ő lesz az igazgató, más szerződési lehetőségeket is fontolóra vesznek.

Jordán Tamás áthidaló megoldási lehetőségként említette, hogy amennyiben a következő évad végéig – 2018 június 30-ig – meghosszabbítanák igazgatói megbízását, jobban lehetne tervezni és irányítani a színházat, közben természetesen kiírhatnák a pályázatot, amelyen minden valószínűség szerint akkor is indulna. (MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Azok után, hogy Jordán Tamás tíz évet szánt a városra az életéből, nem megalázni kellene őt, hanem könyörögni kéne neki, hogy maradjon, és komolyan elgondolkozni azon, hogy egyszer majd utcát neveznek el róla a városban." (Dragomán György)

neked mi a bajod Jordánnal? Jártál már a Weöres Sándor Színházban? Vagy bármelyikben?

rólam mást neveztek el
úgyhogy a diliház elnevezés még mehet akár neked is
egyébként látom, nagy színház-értő vagy
melyik színházba jársz leginkább?
miket láttál mostanában?
arról meg, ugye, tudsz, hogy Jordán a semmiből csinált színházat - vidéken
pedig maradhatott volna a fővárosban is

nagy összegben lefogadom, hogy a színház környékén sem jártál még, de azért okádsz egy párat, amúgy önkéntes pártmunkaként.

Ugye, most már a legfelső világi helyről is megkaptuk az engedélyt, hogy mindenki világgá kürtölheti a baromságait. Szégyentelenül!
Régebben azért, ha valaki műveletlen, tájékozatlan volt, az igyekezett sürgősen pótolni a hiányosságait. Vagy legalább csöndben maradt.
Ma, mint látjuk, sokaknak elég annyit tudni/sejteni, hogy az illető zsidó vagy sem. Aztán már kész is a véleményük.

Te sem sokat járkálhatsz színházak környékén.

Egyébként ez nem olyan, mint a foci. Itt nincs kiöregedés, sőt!

Ha "hatalmat" akart volna, akkor foggal-körömmel ragaszkodott volna a fővárosi Nemzet Színház vezetéséhez, de ő simán lement vidékre, és alapított egy ragyogó színházat.

Ennek a történetnek a kapcsán megnéztem a szombathelyi választási eredményeket: 9 fideszes és 11 másmilyen van a közgyűlésben.
Azért néztem meg, mert sokan a politikát gondolják bűnösnek.
Én személy szerint Jordánnak drukkolok!

Ez volt Alföldinél. Lejárt a szerződése, a ballib azt harsogta, hogy ki lett rúgva. Alföldi meg azt hitte, a Nemzetiből megy nyugdíjba.

Válaszok:
marko11 | 2017. március 4. 11:46

De nem ez volt a Jordánnál! Amikor a Nemzeti Színháznál lejárt a szerződése, sokak meglepetésére nem pályázta meg újra, hanem lement Szombathelyre: és nem a készbe, hanem a nulláról kellett felépítenie.

Válaszok:
pollip | 2017. március 4. 11:59

Ennyivel értékesebb, mint Alföldi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés