A győzelem napja Zágrábban: szimfonikus zenekarral lép színpadra a Laibach

2017. március 19. 9:04
Direkt május 9-re, a második világháborút lezáró győzelem napjának évfordulójára hirdetett show-t Zágrábban a szlovén avantgárd rockzenekar és művészeti társulás, a Laibach. Bár hozzánk kicsit közelebb, Lendván is fellép idén a csapat, A mi dalaink, a ti álmaitok címmel meghirdetett zágrábi koncert annyiban még különlegesebb lesz, hogy abban a szlovén RTV szimfonikus zenekar is közreműködik.

A mi dalaink, a ti álmaitok” címmel a szlovén RTV szimfonikus zenekarral kiegészülve ad koncertet a Laibach Zágrábban május 9-én. Az eseményt direkt időzítik a második világháborút lezáró győzelem napjának évfordulójára, amikor Európa a fasizmus és a nácizmus legyőzését ünnepli – olvasható a Facebookon a koncert leírásában.

Megjárták Észak-Koreát

A szlovén avantgárd rockzenekar – amely nevével Ljubljana német elnevezésére utal – egyben művészeti alkotói csoportként is tevékenykedik a nyolcvanas évek óta. A Laibach által inspirálódott például a náluk jóval szélesebb körben ismertté vált Rammstein, ugyanakkor maga a Laibach is büszkélkedhet jó pár merész és kreatív feldolgozással.

Többek között politikai célzásaikról, katonás megjelenésükről is hírhedt a csapat, legutóbb pedig azzal tűntek ki, hogy első nyugati zenekarként Észak-Koreában turnéztak 2015-ben. A mindenkori tagok többnyire anonimitásba burkolóznak, viszont gyakran működnek együtt más zenészekkel, formációkkal.

Fellépnek idén Lendván is

Így lesz ez Zágrábban is, ahol a szlovén RTV szimfonikus zenekarral lépnek majd színpadra. Bár hozzánk némileg közelebb, épp a határ túloldalán, Lendván is lesz idén Laibach koncert, a szimfonikus show miatt valószínűleg érdemesebb Zágrábig elmenni. Az RTV-vel egyébként korábban is volt már közös koncertje a Laibachnak.

Itt egy kis ízelítő:

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában