Pápai Joci nyolcadik lett az Eurovíziós Dalfesztiválon

2017. május 14. 9:33
A dalversenyt toronymagasan a portugál énekes, Salvador Sobral nyerte.

A portugál Salvador Sobral nyerte Amar Pelos Dois című dalával az Eurovíziós Dalfesztivált vasárnapra virradóra Kijevben. Pápai Joci az Origo című számmal, remek szerepléssel a nyolcadik lett.

A portugál előadó 758 ponttal győzött, mind a nemzeti szakmai zsűrik, mind a közönség az ő produkcióját jutalmazta a legtöbb ponttal. A második 615 ponttal a bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című számával, a harmadik helyen 374 ponttal a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című dalával.

A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. Pápai Joci a nemzeti zsűriktől 48 pontot kapott, a legtöbbet, 12, illetve 10 pontot Horvátországtól és Szerbiától, a közönségszavazatokkal pedig további 152 pontot szerzett, így 200 ponttal végzett a nyolcadik helyen. Pápai Joci személyében sorozatban hetedszer jutott be Magyarország az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe.

A látványos színpadi produkcióban hegedűn Kapcsos Emese és Virág Alexandra táncos kísérte Pápai Jocit, aki a magyar huszárhagyományt idéző ruhában állt ezúttal is színpadra, produkciója pedig nagy sikert aratott a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban jelen lévő sok ezer néző előtt.

„Örülök, hogy egyike lehettem a döntőben a sokszínűséget képviselő előadóknak és büszke vagyok arra, hogy a magyar és a roma kultúrából 180 millió tévénéző kaphatott ízelítőt a produkcióm által. Óriási élmény volt a kijevi arénában ilyen hatalmas színpadon és ennyi ember előtt fellépni, ezeket a perceket soha nem fogom elfelejteni. Köszönöm a csapatomnak és az MTVA képviselőinek, hogy az elmúlt hónapokban mindent megtettek a sikeres szereplésemért” – fogalmazott a döntő után Pápai Joci, akinek a produkcióját itt lehet megtekinteni.

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi történt? A dalversenyt egy igazán szívből szóló ZENEszám nyerte!

Kiválóan illusztrálja Európa züllését és elsilányulását.

Ez nagyon csúnya és igazságtalan volt.

Én is gratulálok Pápai Jocinak.

Ez szerintem is a vállaltan mulatságos kategória volt. Némileg emlékeztetett Bye Alexre, hasonló figura, csak kicsit extrémebb gesztusokkal, és valamivel szuggesztívebb előadói képességekkel. A portugál nyelv hangzásra szerintem rettenetes.

El kell szomorítsalak: ha Ausztrália nyer, a szabályok szerint kijelölhet egy tetszés szerinti európai várost házigazdának, ahol tiszteletbeli házigazdaként jelenik meg, de a verseny akkor sem menne Ausztráliába.

Az eurovízió történetében valószínűleg Joci volt az első cigány, magyar színekben egészen bizonyosan. Tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés