MSZP-Fidesz nagykoalíció zárathatja be a Budapest Parkot

2017. május 22. 10:48
Az MSZP-s Pál Tibor ferencvárosi önkormányzati képviselő évek óta lobbizik azért, hogy a Budapest Park helyén P+R parkoló létesüljön. A helyi Fidesz támogatja a szocialista törekvéseket.

Pál Tibor, Ferencváros MSZP-s önkormányzati képviselője azon dolgozik, a népszerű koncerthelyszín, a Budapest Park helyén P+R parkoló létesüljön – írja az Index. Ennek érdekében már több beadványt is intézett a kerületi polgármesterhez, bár a terület fővárosi tulajdonban van. Dr. Bácskai János fideszes polgármester már 2015. október 15-én arról beszélt a jegyzőkönyvek szerint a javaslat vitáján, hogy azon lesznek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.

A beadvány fideszes önkormányzati támogatással eljutott a fővároshoz is, ahol azonban tavaly még az olimpiára hivatkzova visszadobták. Pál Tibor azonban nem adta fel, és most, hogy mégsem pályázunk a 2024-es ötkarikás játékokra, újra érdeklődött a ferencvárosi polgármesternél arról, hogy miért nincs még parkoló a Budapest Park helyén, ami amúgy is csak évente négy hónapig üzemel, amúgy meg csak konténerraktár. Pál szerint a fennmaradó időben üzemelhetne parkolóként a hely.

A Budapest Park részéről az Indexnek azt mondták: éppenséggel meg lehetne oldani, hogy minden évben leaszfaltozzák a táncteret, amikor vége a szezonnak, majd feltörjék, amikor elkezdődik, de a költségek miatt így már nem érné meg üzemletetni a helyet, ráadásul mivel a tanítási idővel is néhány hétig egyszerre mennek a koncertek, és az ingázó forgalomra hivatkozva lenne szükség a parkolóra, akkor a négy hónapos koncert-sorozatot két hónappal le kellene rövidíteni. 

A főváros rendezési tervében egyébként már öt éve is parkolóként szerepelt a Budapest Park területe, de az üzemeltetőknek még legalább két évig érvényes szerződésük van, bár ezt a főváros két hónapos felmondási idővel bármikor felbonthatja.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szenzációhajhász-sugallatos cím és a cikk tartalma ellentmondanak egymásnak...

Nagyon helyes, hogy megszüntetik. Igazi pöcegödör az a hely, arról nem is beszélve, hogy csak szezonálisan üzemel, az évből 8-9 hónapot csak a helyet foglalja.

Már megint a zindex hazudott.

Az a cím, amiben feltételes mód szerepel, 99,9%, hogy kacsa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés