Ötven éve jelent meg a Beatles Sgt. Pepper's lemeze

2017. június 01. 21:27

1967. június 1-jén jelent meg a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című, korszakalkotó lemeze.

2017. június 01. 21:27

Itt van a pszichedelikus, indiai hangzású Within You Without You az albumról.

A hvg.hu recenziója a klasszikus rocklemezről.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2017. június 13. 12:29
Ami a Revolverrel, sot mar reszben a Rubber Soul albummal, elkezdodott, az tetozott be a Sergeant Pepper lemezen. A fiuk el mertek szakadni a sziv-szakaszto, lany-dogleszto, oregasszony-rikato poptol es belehasitottak a zenei onkifejezes addig nem latott zenei magaslataiba. Megtehettek, hogy kiserlet5ezzenek, penzuk mar volt dogivel. Ennek a korszaknak lett egyedulallo termeke a Sergeant Pepper lemez. Folytathatatlan volt egy bizonyos szinten, mert a rockos hangzas es a lick-es gitarszolok eloretorese elsodorta a muveszi finomsagokat. A Beatles meg probalkozott a Magical Mystery Tour-ban osszepofozni ezt a stilust, de addigra ez mar fokozhatatlanna valva zsakutcaba torkollott. Jott 1968, a diaklazadasok es ez mindent alaposan atdefinialt a zeneben is. Soha tobbet nem lehetett visszaterni Sergeant Pepperhez, igy az megmaradt egy bensoseges zenei csucsteljesitmeny egyeduli kepviselojenek. Maga a Beatles is inkabb elment utana a rock-ba, Back to the USSR, Yer Blues, Dig a Pony, Don't Let me Down, Get back.
szeekely
2017. június 13. 12:18
Billy Hollyday? Kraftwerk? Abba? mint meghatarozo zene? mirol beszelsz ember? talan bizony Sarosi Kati es Szecsi Pali. vagy mi? he-he Deep Purple, Pink Floyd: ehhez viszont nem kell joindulat, ok taroltak tegnap, tarolnak ma es tarolni fognak holnap is. he-he a Stones-t hagyjuk. majomparade. mickey a fo majom. LOL
szeekely
2017. június 13. 12:12
huje vagy. jol nezz meg. ne mondd hogy nem lattal. he-he
szeekely
2017. június 13. 12:10
fejedben. he-he
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik