Razziát tartottak a németországi kórházi korrupció miatt

2019. december 19. 13:12
Több száz rendőr bevetésével nagyszabású razziát tartottak kedden Németország északi részén rákgyógyszerek körüli visszaélések gyanúja miatt.

A 420 rendőr 36 helyszínen tartott házkutatást, Hamburgban, Schleswig-Holsteinban és Alsó-Szászország tartományban kutattak át lakásokat, irodákat, gyógyszertárakat, orvosi rendelőket és egy egész kórházat.

Az eljárást 14 ember, orvosok, patikusok és gyógyszeripari cégek ügyvezetői ellen folytatják. Azzal gyanúsítják őket, hogy visszaéltek daganatos betegek kemoterápiájához használt, úgynevezett citosztatikus, sejtosztódást gátló szerekkel, több millió eurós kárt okozva egészségbiztosítóknak.  

A hatóságok tájékoztatása szerint a többi között megvesztegetés és számlázással összefüggő csalás gyanúja miatt nyomoznak. Részleteket nem közöltek. Sajtóértesülések alapján az érintett cégek lefizettek onkológusokat, hogy az általuk gyártott készítményeket írják fel a betegeknek a biztosítók számára igen költséges, akár 100 ezer euróba (33,5 millió forint) kerülő terápiához.

Az illegális üzleti modellt 2017 eleje óta működtették, az orvosoknak nagyjából 500 ezer euró jutalékot fizettek ki, és számos további szívességgel, például luxusautók ingyenes használatával viszonozták közreműködésüket.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, h. hol szökkent mákvirágba az üzleti szellem.

Mondjuk Orbán országos cimborája Polt Peti vezette főügyészség ilyen vizsgálatot Magyarországon biztos nem fog kezdeményezni.
Csak ha már a Vezért említed...

Mondjuk én ismerek egyet aki az volt és nem fogadta el a hálapénzt.
Igaz azóta már Svédországban háziorvos...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés