A BL-döntő hőse, Thibaut Courtois: Talán most már Angliában is elhiszik, hogy jó kapus vagyok!

2022. május 29. 11:00

A Real Madrid kapusa egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a szombat esti BL-döntőben. Kilenc bravúrral sokkolta Szalahékat, nem véletlenül választották őt a mérkőzés emberének.

2022. május 29. 11:00
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Érthető, hogy a belga világklasszis széles mosoly kíséretében fogadta a gratulációkat:

„Elképesztő este volt, sok, sok év befektetett munkája érett be.

úgy mentem ki a pályára, hogy ma nem veszthetünk! A finálé előtt is azt nyilatkoztam, hogy megnyerjük a döntőt; és nem csak a kötelező optimizmus mondatta ezt velem, hanem biztos voltam abban, hogy ma történelmet írunk. Azért is nagy elégtétel számomra ez a siker, mert korábban Angliában nagyon sokan kritizáltak, talán most már elhiszik, hogy jó kapus vagyok!”

A nagy menetelésről így vélekedett a Real Madrid kulcsfigurája:

„Nagyon jól dolgoztunk ebben az idényben, minden nehéznek tűnő akadályt sikeresen vettünk, az elmúlt hónapokban világklasszis csapatokat vertünk ki, gondoljunk a Chelsea-re, a Manchester Cityre a Paris Saint-Germain-re vagy még korábban az Internazionaléra.

Az utolsó akadály, a Liverpool elleni BL-döntő pedig a hab volt a tortán:

„Az első pillanattól kezdve tökéletesen álltunk a mérkőzéshez, remekül összpontosítottunk, én pedig az első nagy védésem után megnyugodtam. Tudtuk, hogy Sadio Mané és Mohamed Szalah as liverpooliak legveszélyesebb emberei, főleg Szalah volt különösen elemében, de szerencsére hatástalanítani tudtuk a próbálkozásaikat.

Csodálatos ez az este!”

Európa kapuskirálya a királyi gárdával ért fel a BL-csúcsra Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel
Európa kapuskirálya a királyi gárdával ért fel a BL-csúcsra Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel

A családról:

„Számomra óriási boldogság, hogy a családom, a szüleim és a barátnőm is a helyszínen élhették át ezt a csodát! A testvérem csak azért nem lehet velünk, mert esküvőre készül. Hétfőn lesz a polgári szertartás amelyen már mindannyian, teljes létszámban ott leszünk!”  

Nyitókép Thibaut Courtois érthető öröme: Európa tetején! Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. május 30. 20:50
A Liverpool jobb volt.
brekker
2022. május 30. 20:44
A csatárok oldalán vagyok, mindig is utáltam az ilyen jól védő kapusokat. De most az igazak oldalán védett, és jól megmondta.
foldizs
2022. május 30. 15:45
Budapest hány BL döntőt rendezett eddig?
Szittya66
2022. május 30. 12:09
Hala Madrid y nada más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik