Világsztárok szemüvegén keresztül nyerhetünk bepillantást a jövőbe

2022. június 21. 15:23

Deanna Marsigliese-vel, a Pixar művészeti vezetőjével, az Agymanók és a Toy Story készítőjével és hozzá hasonló lebilincselő előadókkal érkezik a Brain Bar jövőfesztivál. A szervezők 2022. szeptember 29-én és 30-án nyolcadik alkalommal hozzák el Budapestre a világ legégetőbb kérdéseit és legbátrabb gondolkodóit. Idén új helyszínen, a többszörösen díjazott Magyar Zene Házában várják a fesztiválozókat.

2022. június 21. 15:23
null

A Brain Bar idén sem riad vissza a kényes témáktól, sem a tabuktól vagy a heves vitától. Az emberiség legfontosabb kérdéseit helyezi a fókuszba. Többek között olyan témákat feszeget, mint a nagyvállalatok és az influenszerek manipulatív hatása a Z-generációra, a biztonság fogalmának átalakulása a 21. században, illetve a metaverzum jövője.

A 2022-es fesztivál előadói között szerepel Deanna Marsigliese, a Pixar művészeti vezetője, az Agymanók és a Toy Story készítője, hogy átalakítsa a filmipar jövőjéről alkotott képünket. A magyar fővárosba érkezik Dan Breznitz kanadai tudós, aki ledönti az innovációval kapcsolatos népszerű mítoszokat. Görögország korábbi motoros-bőrdzsekis pénzügyminisztere, a nemzetközi sajtó által ünnepelt Yanis Varoufakis szenvedélyes beszéddel készül Budapestre a kriptovaluták utópiája ellen.

A Brain Bar kedvéért Magyarországra látogat Lysandre Follet, a Nike vezető dizájnere, aki már a

mesterséges intelligencia segítségével tervezi az élsportolók által viselt és a tömegek által szeretett és gyűjtött cipőket.

Michiganből utazik haza Érdi Péter világhírű magyar agykutató, számos tudományos sikerkönyv szerzője, aki az eldobhatóság után a javítás kultúrájának visszatérését vizionálja a 2020-as évekre. Valamint először láthatjuk Magyarországon a futurista divattervező, Anouk Wipprecht robotikus ruhakölteményeit is.

Ez csupán néhány példa a közel száz előadó közül, akik a fesztivál színpadán megkérdőjeleznek mindent, amit eddig gondoltunk a jövőről. A Brain Bar ezzel ösztönzi a közönségét, hogy tudásra és bátorságra alapozzák saját jövőképüket. A közönség ezúttal is aktív szerepet kap a fesztiválon. A résztvevők akár a színpadon is csatlakozhatnak az előadókhoz, hogy maguk tegyék fel a kérdéseiket vagy vitába szálljanak a világ minden pontjáról érkező vendégekkel.

A Brain Barnak Budapest sokszorosan díjazott közösségi tere, a Magyar Zene Háza ad otthont, amely formabontó kialakításával tökéletes helyszíne lesz a fesztiválnak.

Regisztráció és kedvezményes early bird jegyek már elérhetőek a Brain Bar oldalán, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-eseményben lehet folyamatosan nyomon követni. A rendezvény célja idén is, hogy tudást, inspirációt és eszközöket adjon a fiataloknak a jövőjük alakításához. A részvétel diákok és tanárok számára ingyenes.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. június 21. 18:46
"Világsztárok szemüvegén keresztül nyerhetünk bepillantást a jövőbe" Azt hogyan? Bohár Dániel nem is szemüveges?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik