Ismét dübörögnek a motorosok Alsóörsön

2012-06-04 10:28:16
Az idei, 13. Harley-Davidson Open Road Fest kiemelt jelentőséggel kezeli a közlekedésbiztonság előtérbe helyezését. A motoros ünnep csúcspontja szokás szerint a szombati parádé lesz, amelynek keretében a Balaton-felvidék legszebb útvonalán halad végig több ezer motoros.

Az idei, 13. Harley-Davidson Open Road Fest kiemelt jelentőséggel kezeli a balesetmentes közlekedés fontosságát, a közlekedésbiztonság előtérbe helyezését - tájékoztatták a június 6. és 10. között Alsóörsön tartandó esemény szervezői pénteken az MTI-t. Közlésük szerint sokéves együttműködést tudhat magáénak a rendezvény az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatósággal. Ezen szervezetek helyszíni programjaikkal, vezetéstechnikai bemutatóikkal, szaktanácsadással kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a motorozás szépségei mellett felhívják a figyelmet annak veszélyeire is.

„Az Európai Bizottság elfogadta a 2011-2020. évekre vonatkozó közlekedésbiztonsági programot, melynek értelmében az EU a közúti balesetek halálos áldozatainak számát a felére kívánja csökkenteni 2020-ig. Mindezen tény, valamint a motoros közlekedési balesetek számának folyamatos emelkedése kapcsán a 2012-es évet a Motorosok Évének nyilvánították” – olvasható a közleményben. Az évhez a Harley-Davidson Open Road Fest is csatlakozott. Az eseményt immár hagyományosan az alsóörsi Európa Kempingben tartják meg. „A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy a résztvevők jelentős tábora a világ számos pontjáról érkezik, hogy társaikkal együtt ünnepeljék a motoros életérzést és a balatoni nyári szezon kezdetét” – írták a szervezők. Beszámolójuk szerint a fesztivál öt napját a motorok mellett az igényes zenei program is jelentősen meghatározza. Több mint 35 külföldi és nagy rajongótáborral rendelkező magyar zenekar gondoskodik a fesztiválozók szórakoztatásáról. Fellépnek Alsóörsön a hetvenes évek ikonjai, az angol Sweet, valamint a skót Nazareth, és olyan magyar rockbandák, mint az Edda Művek, a Magna Cum Laude, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Tankcsapda és Deák Bill Gyula.

A motoros ünnep csúcspontja a szombati parádé lesz, amelynek keretében a Balaton-felvidék legszebb útvonalán halad végig több ezer motoros. A rendezvényen nem maradhatnak el a látványos kaszkadőr-bemutatók, a játékos vetélkedők és a nagy népszerűségnek örvendő balatoni motoros túrák sem, amelyek hozzájárulnak az országimázs növeléséhez - olvasható az összegzésben. Az esemény záró napja, a vasárnap a családoké, így az egyik televíziós tehetségkutató 6 énekese szórakoztatja a közönséget és az SOS Gyermekfalu lakóit. Immár harmadik éve működnek együtt a szervezők a Pannon Várszínházzal, amely ezen a napon A dzsungel könyve című musicalt mutatja be.