Szerdától Ördögkatlan Fesztivál a villányi borvidéken

2012-07-31 12:17:31
Három Dél-baranyai faluban idén ötödik alkalommal rendezik meg az Ördögkatlan Fesztivált. Az esemény a koncertek mellett színházi előadásokkal, kiállításokkal és családi programokkal várja látogatóit.

Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya a fő helyszínei a szerdától vasárnapig tartó összművészeti Ördögkatlan Fesztiválnak, melyet korábban csak a Művészetek Völgye kisöccseként emlegettek, de már az utóbbi évben is számos külföldi nagy nevet felvonultatott. Idén Franciaországból érkezik a Galapiat Cirque színházcirkuszi társulat és a Wombo Orchestra utcazenei formáció.

A könnyűzenei fellépők között az összes említésre méltó pécsi zenekar megtalálható, a kisharsányi templomban pedig komolyzenei koncerteket is rendeznek. A Bárka Színház már-már állandó vendége a fesztiválnak, az alternatív színházat rajtuk kívül Pintér Béla társulata képviseli, valamint amatőr társulatok is fellépnek az ország legkülönbözőbb településeiről. 

A fesztivál ideje alatt óránként közlekednek a helyszíneket összekötő katlanbuszok, de egy pécsi televízió és egy magazin olyan taxit is indít, amelybe nem pénzért, hanem egy jó történetért cserébe lehet beszállni.