Brüsszelben is Gombold újra!

2012-09-14 09:10:34
Kiállítást szervez a Gombold újra! Divat a magyar 2.0 divatbemutatójának ruháiból a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet. Az intézmény a belgiumi Design September fesztiválhoz kapcsolódva fiatal magyar divattervezők aktuális kollekcióit is bemutatja.

Reboutonne-le! címmel kiállítást szervez szeptember 20-tól a Gombold újra! Divat a magyar 2.0 divatbemutatójának ruháiból a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet, amely a belgiumi Design September fesztiválhoz kapcsolódva fiatal magyar divattervezők aktuális kollekcióit is bemutatja. A Design September rendezvénysorozat részét képező tárlat a nagysikerű Gombold újra! 2012-es pályázatának és divatbemutatójának anyagából válogat – tájékoztatott a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. csütörtökön. Az évente megrendezett brüsszeli dizájnfesztivál több mint száz kulturális és kereskedelmi eseményt vonultat fel egy hónapon át, ezzel a belga és a nemzetközi dizájnszakma egyik legizgalmasabb bemutatkozási fórumává vált a térségben.

A rendezvénysorozat idei, hatodik kiadása különös hangsúlyt fektet a grafikai és a textil munkákra. A magyar tervezők belgiumi bemutatkozása a Balassi Intézet Brüsszel, a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság, illetve a Design Terminál közös szervezésében jön létre.

A szeptember 19-i megnyitót kerekasztal-beszélgetés követi, ezen a pályázók és a tervezők mesélnek élményeikről, a magyar divat helyzetéről és nemzetközi porondon szerzett sikereikről. A beszélgetés vendége Gyöngyösi Renáta, a Gombold újra! 1.0 pályázat öltözék kategóriájának nyertese, Farkas Anett, a Gombold újra! 2.0 pályázat öltözék kategóriájának első helyezettje, Benus Dániel divattervező, Lakatos Márk stylist és Szűcs Péter, a Marie Claire Magyarország vezető szerkesztője lesz. A brüsszeli kiállítás október 26-ig látogatható.