Vidnyánszky bemutatta leendő társulatát

2013-05-04 16:20:01
Hobo és Reviczky jön, Bodrogi és Törőcsik marad a Nemzeti Színház megújuló társulatában.

Vidnyánszky Attila pénteken mutatta be a sajtónak a Nemzeti Színház megújuló társulatát, amelynek tizenhét régi és tizennégy új tagja lesz. Az új igazgató azt mondta, azt szeretné, ha irányítása alatt legalább olyan különleges hely lenne a Nemzeti Színház, mint Alföldi Róbert idejében. Vidnyánszky helyettese Eperjes Károly színművész lesz, aki szintén játszik majd, de elmondása szerint nem szeretne „túltengeni”.

A tizenhét maradó tag között ott van Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Básti Juli és Udvaros Dorottya is, míg a tizennégy érkező között olyan nevek bukkannak fel, mint Reviczky Gábor, Nagy-Kálózy Eszter és Földes László – Hobo. Utóbbi elmondta, hogy tizennégy éve ismerik egymás Vidnyánszkyval, és hogy az igazgató szerzőként is számít rá.

Itt mindenkit igyekeznek besorolni valahova, én meg nem tartozom sehova. Hát nekem nagyon jól esik, hogy a Tudományos Akadémia közgyűlése és a tököli börtön után a Nemzeti Színházban játszhatok József Attilát. Ez fantasztikus” – mondta Hobo az RTL Klub kamerájának.