Magyarország felháborítónak tűnik külföldről

2013-06-14 17:32:25
Küzdöttem az olaszokkal, hogy nem csak Cicciolinánk van, hanem Rubik, Korda, Vilmos Zsigmond, meg egyebek. Interjú.

Énekelnek a filmben – Utórengés, a szerk. – egy magyar vonatkozású dalt. Annak a szövegében segítettél?

Igazából azt a dalt a forgatáson találták ki, és a rendező azt mondta, hogy tegyük bele a filmbe, mert mennyire vicces, hogy egy ilyen valódi dolog van a filmben. Én szokás szerint nagyon nyomtam a magyarságomat. Külföldön mindig megvédem az országot nagy hazafi módjára, és kérdezem az embereket, hogy mi jut eszükbe Magyarországról.

És nekik mi jutott eszükbe?

Leginkább Cicciolina és a lova. Mindig azzal cukkoltak, hogy én vagyok Magyarország második leghíresebb színésznője. Küzdöttem velük, hogy nem csak Cicciolinánk van, hanem Rubik, Korda, Vilmos Zsigmond, meg egyebek. És akkor erről ment a poénkodás, kérdeztek egy-két magyar szót tőlem.

Az időd nagy részét külföldön töltöd. Onnan nézve milyennek tűnik mostanában Magyarország?

Felháborítónak. Pár hete is odajön hozzám Roberto Faenza, aki az Anita B. című filmben rendez, és mondja nekem, hát Andrea, igaz, amit az újságban olvasok? Hogy Magyarország ennyire fasiszta? Nem is tudom, hogyan reagáljak az ilyenre. Először kiakadok, aztán megvédem Magyarországot. Én is érzem itthon a politikai feszültséget, nem tudom száz százalékosan azt mondani kint se, hogy minden rendben van. Múltkor a Colosseum lámpáit is lekapcsolták, hogy tiltakozzanak a Jobbik ellen. Elszomorító.

A külföldi médiából még durvábbnak tűnik a helyzet?

Igen, csak negatív hírek jelennek meg Magyarországról.”