Dörner keresztet állíttat az Újszínházban

2014-04-24 11:03:13
Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Újszínház igazgatója, Dörner György, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről.
A május 16-án induló egyhetes rendezvénysorozat, a Keresztény Színházi Fesztivál alkalmából állíttat keresztet Dörner György, az Újszínház igazgatója. A fesztivál előkészületei már hónapok óta zajlanak, és a fakereszten is most végzi az utolsó simításokat Nagy Kristóf szobrász, aki már a hetvenes évek óta ismeri Dörnert, és nem először működnek együtt.
 
„Nagy Kristóffal ismeretségünk nem új, a Jézusfaragó ember című előadásunkhoz is készített már egy sokkoló Jézus-szobrot. Most pedig nagyon örülünk, hogy ő ajándékozza meg színházunkat ezzel a jelentős, mementóként szolgáló kereszttel” – nyilatkozta Dörner György.
 
A nagyközönség először az esemény nyitónapján találkozhat a műalkotással, amely fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak, és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel.
 
A fakeresztet a programsorozat nyitónapján avatják fel a rendezvény egyik fővédnökével, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel.