hvg.hu: Migránsosat játszanak a gyerekek az iskolákban

2015-12-09 13:52:32
Betört a világpolitika a gyerekek életébe: rabló-pandúr helyett migráns-terrorelhárító játék az új sláger az általános iskolákban a hvg.hu riportja szerint. A szakemberek szerint nem egészséges, hogy ennyire belefolyik az aktuálpolitika a fiatalok életébe.

Migránsok és terrorelhárítók csapnak össze – most éppen az általános iskolákban. A hvg.hu riportja szerint egy fővárosi általános iskolákban már szülői értekezletet is tartottak, mivel az alsós gyerekek rabló-pandúr felosztás helyett a migráns-terrorelhárító párosban teremtették újra a klasszikus játékot. „Állítólag nem erőszakosan játsszák, még ha olykor azt kiabálják egymásnak, hogy »felnégyellek« meg »felgyújtalak«” – nyilatkozott a lapnak egy apuka.

A szülői értekezleten a szakember azt javasolta a szülőknek, hogy beszéljék át a témát otthon a gyerekekkel. A lapnak nyilatkozó szociálpszichológus szerint a a közvélemény migránsok ellen hangolása a gyerekek szintjén is működik, és nem egészséges, hogy ez ennyire belefolyik a gyerekek életébe. Ráadásul ők egyszerűsíteni fogják a sok szempontból rendkívül összetett kérdést, ami így egyszerűen a jó és a rossz harcává válik.