Általános Zsidó

2016-01-31 09:41:00

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Hogy az Általános Zsidó ilyen, az nagyon sajnálatos. Az viszont nagyon örvendetes, hogy Nemes Jeles László nem mondott ilyeneket, mert kár lett volna. Kár lett volna, ugyanis a Saul fia átkozottul jó film.

„Alig jelent meg az interjú Nemes Jeles Lászlóval, és éppen csak elélvezett a gyönyörtől a 444.hu, máris történt valami furcsa. Ez: »A Saul fia sajtófőnöke csütörtök este közleményt adott ki. Ebben a rendező rágalomnak minősíti a Jüdische Allgemeine című németországi zsidó lapban neki tulajdonított állításokat.

A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine cikkének tartalmáról. „Rágalom minden nekem tulajdonított szó” – nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.«

Puff neki!

Ezek szerint az Általános Zsidó úgy gondolta, felhasználja a Saul fia sikerét, és ezen a hullámon lovagolva közzéteszi saját meggyőződését a magyarokról és Magyarországról, mindezt Nemes Jeles László szájába adva.

Hogy az Általános Zsidó ilyen, az nagyon sajnálatos. Az viszont nagyon örvendetes, hogy Nemes Jeles László nem mondott ilyeneket, mert kár lett volna. Kár lett volna, ugyanis a Saul fia átkozottul jó film. De erről majd később. Most csak annak örüljünk, hogy Nemes Jeles László nem azonos az Általános Zsidóval.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.