Merre van észak?

2016-02-02 18:15:32

Petőcz Kálmán
Új Szó
Merkelnek nem kioktatásra van szüksége az egyre sűrűsödő visegrádi csúcstalálkozók megmondóembereitől, hanem konkrét segítségre.

„Most úgy látszik, a visegrádi négyek vezető politikai elitjei elkezdtek azon dolgozni, hogy ezt a stratégiai adottságot lerombolják. Mert lehet az amerikai kormányzat stílusát, nyelvezetét szeretni vagy nem szeretni, ám a tény az, hogy az USA nélkül Európa nem áll meg a lábán, és az is tény, hogy Amerika még sohasem rohanta le Magyarországot, sem (Cseh-)Szlovákiát, Oroszországtól eltérően. Lehet Merkel kancellár asszony bizonyos lépéseit is bírálni, hiszen senki sem szent és senki sem tévedhetetlen, de végzetes hiba abban segédkezni, hogy Németország a menekültválság kapcsán térdre rogyjon.

Merkelnek nem kioktatásra van szüksége az egyre sűrűsödő visegrádi csúcstalálkozók megmondóembereitől, hanem konkrét segítségre. Aki ezt nem érti, az vagy alkalmatlan a politikára, vagy pedig előbb-utóbb az Európa-ellenes érdekek képviselőjévé válik, bármennyit is papol az európai kultúráról és annak védelméről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.