Villám csapott egy német fesztiválba, lefújták az utolsó napot

2016-06-05 14:41:23
Szombatra virradó éjjel nagyjából nyolcvan fesztiválozó megsérült egy villámcsapás miatt, ezért az önkormányzat visszavonta a Rock am Ring engedélyét: le kellett fújni a harmadik napot, mivel továbbra is viharok várhatók a környéken. Az egyik sérült válságos állapotban van. Tavaly is történt hasonló ugyanezen a fesztiválon.

Villám csapott a fesztiválozók közé a németországi Rock am Ring fesztiválon szombatra virradó éjjel: egy embert újra kellett éleszteni, egy másik sérült pedig még mindig válságos állapotban van. Összesen mintegy nyolcvanan sérültek meg – írja a Focus

A mendingi önkormányzat visszavonta a fesztivál engedélyét, mivel az előrejelzések szerint továbbra is viharok várhatók a térségben. A harmadik, záró napot így lefújták.

A szervező Marek Lieberberg egy videoüzenetet adott ki, miszerint ez volt a legkomolyabb veszélyhelyzet a fesztivál 32 éves története során. Pont tavaly ilyenkor is történt egyébként hasonló a Rock am Ringen: akkor szintén villám csapott a fesztiválba és harminchárman sérültek meg – emlékeztet az Index.