A köztévé súlyos szégyenfoltot ejtett Magyarország nevén

2016-08-08 10:27:30

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
A menekült versenyző nevének, csapatának és egyáltalán létezésének elhallgatása azonban ennél is súlyosabb, ezt nem sportközvetítésnek, hanem politikai propagandának nevezik.

Az olimpiai szellem jegyében kizárólag hazájukat elhagyni kényszerült sportolókból álló csapat is versenyezhet. A NOB elnöke, Thomas Bach a megnyitó beszédében külön köszöntötte őket. A menekült versenyzők egyike, a Szíriából úszva menekült Yusra Maridini tegnap megnyerte a női 100 méteres pillangóúszás előfutamát, a köztévé riportere, ifj. Knézy Jenő azonban elhallgatta a versenyző nevét és csapatát is, hiszen különben ki kellett volna mondania, hogy egy szíriai menekült lány jön ki győztesen a medencéből. Ez nem fért bele a menekülteket egész nap erőszakos terroristákként bemutató kormánytévének.

A köztévé eddig is egyperces propagandablokkokkal terhelte a sportesemények nézőit, sem a futball EB, sem az olimpia versenyszámai nem telhetnek el anélkül, hogy ne kellene a szünetekben a Fidesz által megálmodott migráns-apokalipszis álhíreit bámulni. A menekült versenyző nevének, csapatának és egyáltalán létezésének elhallgatása azonban ennél is súlyosabb, ezt nem sportközvetítésnek, hanem politikai propagandának nevezik.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány az olimpiát is képes beszennyezni a belpolitikai félelemkeltésével. A DK szerint az olimpia eszméjének a megcsúfolása, hogy a köztévé az egyébként közvetített futam győztesének nevét nem hajlandó kimondani élő adásban, csak azért, mert a győztes történetesen egy menekült.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.