Így idegesítette fel egy író az őt zaklató telefonálókat

2016-10-21 17:05:29
Két éven keresztül hívogatták ismeretlen hívószámról követeléskezelő cégek munkatársai Braun Barnát, hogy azonosítsa magát egy egyébként nem létező követelés behajtásához. Az író színdarabot írt a párbeszédekből, és a közönség segítségét kéri.

„Két évvel ezelőtt egy ismeretlen forma felhívott, hogy adjam meg a személyes adataimat, mert egy fontos ügyet kell elintéznem vele. Természetesen nem dőltem be, a beszélgetést posztoltam a FB-falamra, ahogy az ezt követő hívásokat is. Az elmúlt két évben nem csak ezeket, hanem városi történeteket is posztoltam, melyek egyre népszerűbbek lettek, így most színdarabot írok belőle” – meséli Braun Barna, honnan jött a nem is annyira random telefonálgatásokból összeállított színdarab ötlete.

A párbeszédeket az író eleinte Facebook-oldalára posztolta, ám viszonylag gyorsan népszerűek lettek, csomóan elkezdték követni Braun Barna falát, köztük kortárs írók és rendezők, akik meggyőzték: írjon belőle színdarabot. A szövegkönyv el is készült, az utolsó simítások vannak már csak hátra, az RS9 Színház pedig bevállalta, hogy áprilisban műsorra tűzi a darabot, melyet kis költségvetéssel már öt teltházas előadás árából meg is tudnak valósítani. Ehhez a közönség segítségét kérik.