RS9 OFF: független színházi fesztivál indul péntektől

2017-04-27 14:24:00
Három nap alatt több mint tíz előadást nézhetnek meg az érdeklődők az RS9 Színházban, a független társulatoknak létrehozott fesztivál keretén belül április 28-tól 30-ig.

Az RS9 egy kicsi és független színház a VII. kerületben a Rumbach Sebestyén utca 9. szám alatt. Egy hetven fős kamaraszínpadon és egy majdnem ugyanekkora teremben a Vallai Kertben az utca túloldalán lesznek láthatóak az előadások. A fesztivál célja egy olyan háromnapos színházi szemle létrehozása 2017. április 28-30. között, melynek keretében független társulatok mutatkozhatnak be, kaphatnak fellépési lehetőséget, illetve részesülhetnek díjazásban összesen egymillió forint értékben. Bárki jelentkezhetett társulattal, erre a fesztiválra résztvevőként és az RS9 színház vezetősége döntött róla, hogy bekerülhet-e a produkció a fesztiválra. 

Három fős szakmai zsűri fogja eldönteni, hogy kinyeri meg a 2017-es RS9 OFF díjait és pluszban a nézők is szavazhatnak, hogy ki kapja meg a 100.000 forintos közönségdíjat. Három nap alatt tizenkét előadást fognak játszani a fesztivál keretén belül, ahol az első helyezett elviheti a félmillió forintos fődíjat. Az egységes jegyár kétezer forint előadásonként és az aznapi előadásra el nem fogyott jegyeket a maesteszinhaz.hu oldalán lehet 1250 forintért megvenni.