„Szidjuk a Nyugatot, de azért ugyanaz van itthon is?” Hát nem!

2023. július 26. 17:31

Én nem állítom, hogy itt van már a Kánaán, de azért mifelénk nem szokás férfit választani meg a legszebb nőnek, és bandák sem fosztogatnak nagyvárosainkban.

2023. július 26. 17:31
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Férfit választottak Hollandia szépének, mármint az ország legszebb hölgyének. Az ötlet, amiért Maksa Zoltán 1997 tájékán még sírva könyörgött volna, s poénként azonnal elsüti „híradójában”, ma keserű valóság.  A Biblia-öv valószínűleg az egyik kezével a szívéhez, a másikkal a fejéhez kapott, míg Hollandia többi részén, főként a leghaladóbb nagyvárosokban a felvilágosult elit tapsolni méltóztatott. Ahogy tapsoltak egyébként az udvarhölgyek is – azok a nők, akiket legalábbis megalázott a döntést nagy nehezen meghozó zsűri.

Mert amikor kiforgatjuk rendjéből a világot, azonnal megalázzuk az embert magát, s ez független attól, hogy teremtettségünkben gondolkodunk-e önmagunkról a keresztény antropológia szerint, vagy egyszerűen a biológia és az emberi méltóság alapján értelmezzük magunkat. Találóan írta az esetre reagálva Köntös László, hogy mindebből „csak az látszik, hogy egy mégoly ártatlannak tűnő esemény is, mint egy szépségverseny, ideológiailag mennyire súlyosan túlterhelt lehet. Nem szépségverseny ez, hanem lélektani hadviselés a normalitás ellen”. S a háború rendkívül kiterjedt, minden fronton zajlik. A derék hollandoknál (akik közül egyre több költözik családostul hozzánk) most éppen így, míg Ferencvárosban egy pad játssza a főszerepet. A lényeg gyakorlatilag ugyanaz.

 

Addig, amíg helyre nem áll a rend, mi álljunk helyt, és kormányozzuk bölcsen azt a hajót!”

Az éppen a magyartól homlokegyenest eltérő migrációs politikájának zsákutcájába futó és elbukó holland miniszterelnök, Mark Rutte nehéz örökséget hagy hátra, bár kétségtelen, a nyugati civilizáció nem Rutte, de még csak nem is a konzervativizmussal köszönőviszonyban sem lévő brit toryk vagy Joe Biden, esetleg a kanadai politika fenegyereke, Justin Trudeau miatt tart ott, ahol. Ők legfeljebb csak a probléma tünetei; hatalmuknál fogva gyorsítani tudnak egyes folyamatokat, de a problémák valójában jóval mélyebben örvénylenek, a napi (párt)politika csupán a felszín fodrozódása. Ezért a normalitás védelmében fellépő konzervatívoknak sem elég, ha a felszínen akarnak győzelmet aratni. A helyzet összetett, a válaszainknak is mindenre ki kell terjedniük. Ehhez komplex cselekvési tervet kell illesztenünk, és kitartóan kell érvelnünk mellette, nem spórolva meg a munka nehezét, a kimerítő vitát.

Egy könnyed nyári beszélgetés során egy ismerősöm a minap azt mondta: „szidjuk a Nyugatot, de azért ugyanaz van itthon is”. Helyzetértékelése még a véleménybuborékok világában is meglepett. Én nem állítom, hogy „megálljunk, mert itt van már a Kánaán”, de azért mifelénk nem szokás férfit választani meg a legszebb nőnek (mi több, az apa még mindig férfi, az anya még mindig nő), nem fosztogatnak nagyvárosainkban mindenféle bandák, s bár iszonytatóan mély törésvonalak szabdalják társadalmunkat, mégiscsak létezik egy magyar vízió arra vonatkozóan, hogyan lehetséges a 21. század egyre viharosabb tengerén viszonylagos biztonságban áthajózni.

S addig, amíg helyre nem áll a rend, és nők nyerik a nők számára meghirdetett szépségversenyeket, nem definiálják erőszakosan újra a fogalmainkat, és nem akarják megmondani, hogyan idomuljunk a progresszióhoz, mi álljunk helyt, és kormányozzuk bölcsen azt a hajót! 

Nyitókép: EVERT ELZINGA / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. július 27. 05:41
Az eu-s svédasztalra a belépéskor még nem lévő "kínálatot" a migráns-szart, a buzi-szart, ált. soros-szart, stb.-szart, valami szarfaszú banda odalopta. Kell a francnak. Egyék meg ők.
iimre
2023. július 27. 04:01
Az alábbi cikkekből simán meg lehet látni az egymást követő fázisokat, és érteni fogjuk a mostanra beérő folyamatot: (Az első cikk alapvető információinak megértése különösen fontos ahhoz, hogy világos legyen, miként került a baloldali, marxista ideológia a zusaba!) 1. https://demokrata.hu/velemeny/frankfurti-iskola-a-devianskepzes-szaktudomanya-431289 • 2. https://flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/ex-kgb-s-hogyan-romboljak-a-tarsadalmat-a-balliberalisok (1983, Los Angeles) • 3. https://demokrata.hu/magyarorszag/a-kulturmarxizmus-elbukott-87974 • 4. https://magyarnemzet.hu/velemeny/2021/04/az-ujrainditas-gomb-megnyomasa • 5. https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/09/ki-all-ursula-von-der-leyen-mogott • 6. https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/12/ursula-von-der-leyen-gyanus-ugyei • 7. https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/10/egy-bankhaz-mindenek-felett
Szutykok
2023. július 26. 23:08
Közben az ork csótányok tovább pusztulnak a maradék meg visítva menekül!!:D Újabb ukrán települések szabadultak fel !!!! SLAVA UKRAINI!!!!!!!!!!!!-----------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/watch?v=qth8uxuZ6Bw
letsgobrandon-2
2023. július 26. 23:08
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!