Magda öröksége

2019. október 27. 19:46

Szabó Magda lélektani regényei, családi drámái, különleges női karakterekről szóló írásai hozzájárultak a 20. és a 21. századi magyar nők gondolkodásának, világ- és énképének alakulásához.

2019. október 27. 19:46
null
Gacsályi Sára

A példaértékű, kiemelkedő életművel rendelkező nőket bemutató rovatunkban nem feledkezhetünk el Szabó Magdáról. Műveiben – legyen szó gyerekkönyvről, családi drámáról vagy éppen lélektani regényről – képes volt értéket teremtő módon feldolgozni és értelmezni saját és családi történeteit, megörökíteni egy szövevényes kor működését.

Írásaiban az életrajzi ihletettség kétségtelen; ahogyan Tasi Géza, az írónő keresztfia, örökségének gondozója mondja, „Magda így próbálta feldolgozni a vele történteket. Valamelyest biztosan vele maradtak ezek a fájdalmak, de ő olyan volt, hogy mindig csak arra figyelt, ami előtte állt. Nem süppedt soha önsajnálatba, jó kedélyű ember volt, és nem engedte meg magának, hogy hosszasan rosszul érezze magát.”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!