„Tokióban utoljára egy örömúszást szeretnék!”

2021. július 07. 16:45

Igazán impozáns helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban tartották a tokiói olimpián részt vevő magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételét. Az először és – talán – utoljára esküt tevők arcát is fürkésztük.

2021. július 07. 16:45
null

Vámos Tamás interjúja a Mandiner hetilapban.

Biztos lehetett benne az ember, hogy jó helyre érkezik, hiszen a tokiói küldöttség számos tagja már formaruhában jelent meg a színházban. Férfiszemmel nézve megnyugodtunk, hiszen a női vízilabdacsapat tagjai egyenruhában, civilben is csinosak, mint ahogy két hölgy dzsúdósunk, Karakas Hedvig és Csernoviczki Éva is abszolút nőies, a férfi úszók pedig szokás szerint vidáman heccelik egymást.

A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökének, Schmitt Pálnak mindenkihez volt egy kedves szava, majd Kulcsár Krisztián MOB-elnök a színpadon köszöntötte a megjelenteket. Felelevenítette, hogy az eskütétellel egy nyolcvanöt éves hagyomány folytatódik, amellyel minden induló versenyző az olimpiai család tagjává válik. A játékok elhalasztását sikernek, a várható szigorításokat pedig a rendezés árának nevezte. Páratlan olimpiára kell számítani, vélekedett, és jó eséllyel páratlan sikerekre is. Megtudhattuk, hogy a magyar csapat idén a tartalékokkal együtt 175 fős lesz – népesebb, mint az előző három olim-
­pián –, és 23 sportág 28 szakágában képviseli hazánkat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!