Fókusz

2022. november 02. 15:10

2022. november 02. 15:10
null

Rendőrök a hágai Mauritshuis múzeum előtt október 27-én, miután három környezetvédő aktivistát őrizetbe vettek az intézményben, mert megpróbálták beszennyezni Jan Vermeer holland mester Leány gyöngy fülbevalóval című, felbecsülhetetlen értékű festményét. A holland múzeumok igazgatósága aggodalmát fejezte ki a klímavédők akcióinak műalkotásokat is veszélyeztető „új trendje miatt”. Tüntetők májusban Leonardo da Vinci a párizsi Louvre-ban őrzött Mona Lisáját tortával, október közepén Vincent van Goghnak a londoni National Galleryben kiállított Napraforgók című alkotását paradicsomlevessel, legutóbb pedig Potsdam egyik magánmúzeumában Claude Monet francia impresszio­nista festő legmagasabb piaci értékű festményét, a Kazlak sorozat egyik tagját burgonyapürével próbálták összekenni.  A képeket mindhárom esetben megvédte a szennyeződéstől az elé helyezett üveglap.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!