„Van másiiik!” – Zsarolási technikák és kettős mérce Brüsszelben

2023. február 15. 11:08

Amikor 2004-ben csatlakoztunk az Európai Unióhoz, még szó sem volt arról, hogy Brüsszel majd a felzárkózási pénzekkel zsarolja Magyarországot, mert újra, egymás után negyedszer nemzeti kormányt választottak a szavazók. 

2023. február 15. 11:08
null
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás

Tény, hogy 2004 után hat évig nem fenyegetőzött semmivel Brüsszel. Nem is kellett. Az ország élén álló MSZP–SZDSZ-koalíció örömmel teljesített mindent, amit elvártak tőle a nyugati fővárosokban. Win-win szituáció volt ez. A hazai baloldal sütkérezett annak fényében, hogy ő a Nyugat kedvence, ő „viszi át a kompországot” keletről nyugatra. A külföldi tőke, az uniós tagállamok is jól jártak: nagyon olcsón vásároltak piacot maguknak.

A magyarok nagy többsége 2010-re azonban rájött, hogy a szocialistákat egyáltalán nem érdekli a gazdaság helyzete, a társadalmi feszültségek, csupán a politikai túlélésre játszottak. Ezért szövetkeztek az SZDSZ-szel, kormányra kerülve ezért árusítottak ki mindent. A baloldal utolsó kormányzati időszakában a külföldi befektetők és hitelezők, illetve a Nemzetközi Valutaalap kezébe adták az országot. Tizenhárom éve a posztkommunisták az 1990-ben nehezen kivívott függetlenségünket is veszélybe sodorták.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!