Vagy a medve, vagy a sas

2023. augusztus 21. 06:13

Elesett Párizs. Elesett Prága is, utolérte a fejlődés. De azért mennék is még egy kicsit.

2023. augusztus 21. 06:13
Notre,Dame,Cathedral,In,The,Fog,,Paris
Hegyi Zoltán
Mandiner

„Utazol, Arthur, letelt az évad.” 
(Bereményi Géza)

Sokat utaztam, és most elfáradtam. Ezt meg Szindbád mondja, illetve ugye Krúdy. Ezzel magam is így lennék, enyhén hatvan felett, de azért mennék is még egy kicsit. Csak úgy ide-oda. Másként, mint régebben, talán lassabban, megfontoltabban. Kerouac is csak félig mond igazat, mert egy kiadós csavargás után azért nem rossz megpihenni Dean Moriarty anyukájánál. Viszont jól hangzik. Az viszont alapigazság, hogy ha elmész valahová, akármilyen rövid időre, élj úgy, mint a helyiek, és ez nem csak Rómára vonatkozik. Különben minek mész oda? Ráadásul megmarad az illúzió, hogy nem vagy a tömegturizmus szerves része. Az vagy, de nem baj.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. augusztus 21. 08:41
Először kétséget ébresztenek benned, aztán jön az agymosás... Egyszerű mind az 1x1. Ami meg ezeket korcs buzi férgeket illeti? NE FÁRADJANAK ANNAK KIMAGYARÁZÁSÁVAL HOGY EZ NEM ÖNKÉNYURALOM. Abból amit művelnek, egész egyszerűen SEMMI nem fér bele eg demokratikus normarendszerbe, és az is hóttziher, hogy se nem ártatlanok se nem jók. OLYAN DOLGOKAT AMIT EZEK MŰVELNEK ÁRTALTLAN JÓ EMEBREK NEM ENEEGDHETNEK MEG MAGUKNAK.
EX_Terminator
2023. augusztus 21. 08:29
Ezzel a az itt mindenki rossz szarsággal meg aztán végképp nem fáradjanak. Ismerjük mi ezt! először az álsemlegesek beadják hogy ezek minden egyformán rosszak ne állj sehová. Aztán jön az a másik oldalról hogy mi jobban vagyunk rosszak, szóval gyere hozzánk... Aha! Na édeskisfiam? Takarodjatok mielőtt még a szívlapát némít el titeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!