Első karakter
Közélet
Legyen-e kötelező a koronavírus elleni vakcina? Tapasztalt-e mellékhatásokat az oltás után Győrfi Pál? Melyik a kedvenc mémje magáról? Az Országos Mentőszolgálat szóvivője üzent az összeesküvéselmélet-hívőknek és a vírusszkeptikusoknak is.
Amíg a liberális politika a nyugati világban a Twittert és a Facebookot politikai fegyverként használja, addig fennmarad a totális cenzúra.
Több mint kétszázhetvenmilliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre a Magyar falu programban, s idén egy a legkisebb településeket segítő új elem is megjelenik, emellett bővül a falusi csokos települések listája.
A magyarországi zsidó közösség biztonságérzete az egyik legjobb Európában – állítja Köves Slomó. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját a kilencedik alaptörvény-módosításról, Donald Trump örökségéről és arról kérdeztük, mekkora nyomás nehezedett rá, hogy antiszemitának nevezze a Soros-kampányt. A Mandiner hetilap interjúja!
Külhon
Negyvenévnyi hiábavaló kilincselgetés után a határon átívelő magyar–magyar összefogás hozhatja vissza tetszhalott állapotából Ipolyság Árpád-korban alapított premontrei kolostorát: a Bazoš nevű virtuális piactéren vásárolták meg a felújítást tervező civilek.
Külföld
A napokban eldől, ki veszi át idén Németország legnagyobb pártja, a Kereszténydemokrata Unió vezetését. A tisztújító gyűlést a járvány miatt virtuálisan rendezik meg, a tét pedig nagy: a támogatottsági adatok alapján az új elnökből jó eséllyel kancellár lehet.
Megnyílt az út a progresszív dzsihád előtt.
Tíz éve óriási tüntetések rázták meg az arab államokat: vaskezű vezetők, diktátorok buktak meg, sokan a demokrácia győzelmét ünnepelték – ám utána a szebb jövő helyett sok esetben csak káosz és még több szenvedés várt a sokat látott közel-keleti társadalmakra. Mérlegre tettük az arab tavasz örökségét.
Precedens
Az Egyesült Királyság és az EU közötti megállapodásokat nem lehet kizárólag gazdasági alapon mérni, hiszen tétjük az önálló brit érdekérvényesítés visszaszerzése volt. Az egyezségeket nem lezárták, inkább új fejezetet nyitottak a brexitkérdésben.
Makronóm
A koronavírus ellen a vakcina, a válságkezelésben pedig egy másik recept segíthet: ha az állam bátran költ, és a jegybank támogatja ezt – véli az OECD vezető közgazdásza. Gazdasági paradigmaváltás a megszorításokra épülő politika uralma után.
Meta
A 21. századi progresszió valláspótléka az apokalipszis, amiben az erőszak is egyre inkább megengedett taktikai eszköz. De mi van, ha az ellenfél maga is baloldali? Az Antifa és a multik belháborújához nem kérhetünk kávét, mert a jövő a tét.
Feminens
Nemzetközi karrier után hazatérés, három gyerek és továbbtanulás. Keszei Bori operaénekes büszkén vallhatja: nincsen beteljesületlen reális álma.
Budapesti történetek
Az 1937-ben átadott budaörsi polgári repülőtér a korszak magyar építőművészetének nemzetközi mércével mérve is meghatározó alkotása. Az évtizedek során számos átépítést elszenvedő épület egy része mára az összedőlés határára került, ám az utóbbi hetekben felcsillant a megmenekülés reménye.
Jegyzet
A jelen kusza darabjait a mostani gyerekek is elkezdik majd összerakosgatni.
Élet
2020 őszére még a legelhivatottabb digitális nomádokban is maradt némi hiányérzet az online térbe száműzött megbeszélések és „találkozások” után. Létezik azonban egy sokat bizonyított offline elfoglaltság, amely garantáltan feldobja a klausztrofób mindennapjainkat.
A tavaly novemberben, életének kilencvenedik évében elhunyt Konok Tamás festőművész a magyar képzőművészeti élet egyik doyenje volt. Aktívan készült két nagyszabású budapesti kiállítására, ám a megnyitókat már nem érhette meg. 
Száz éve, 1921. január 19-én született Mészöly Miklós.