Őrület! Állami pénzből kedveskedik feleségének az elnök!

2009. július 23. 15:30

Nicolas Sarkozy francia elnök mindent megad feleségének. Carla Bruni imádja a virágokat, ezért az elmúlt egy évben naponta 200 ezer forint értékben hozatott neki az elnök. Tette mindezt az adófizetők pénzén.

2009. július 23. 15:30

A gazdasági válság közepén sem hajlandó lemondani a francia elnöki pár a friss virágokról. Nicolas Sarkozy és neje, Carla Bruni eddig sem fukarkodtak, ha a kényelmükről volt szó, most azonban költekezésükkel alaposan kiverték a biztosítékot. Kiderült ugyanis, hogy Sarko egy év alatt 75,77 millió forintért vásárolt virágot Bruninak. Mindez azt jelenti, hogy naponta több, mint 200 ezer forintért rendelt az elnök rózsákat, liliomokat, gerberákat, tulipánokat és különféle egzotikus szobanövényeket. Az egyik brit napilap értesülései szerint a First Lady imádja a csokrokat és gyakran fényképezteti magát, miközben rendezgeti a virágait. Philippe Seguin, a költségvetést ellenőrző hivatalnok az adatokat látva közölte: visszafizetteti a pénzt Sarkozy-vel, aki más, személyes számlákat is betett a hivatali elszámolásba. Így például a 943 ezer forintos gáz- és villanyszámla hátralékot is az adófizetők pénzéből rendezte.

– Annak ellenére, hogy felszólítottam az elnököt, ő közölte: nem fizet a virágokért – tette hozzá az ellenőr. Az Elysée-palota közleményében azt írta: rengeteg delegációt fogad az elnök, amelyben minden hölgy kapott virágot, ezért ezt az elszámolható költségek között tarják nyilván.

Állami pénzen, napi 200 ezerért vesz virágot Sarko (Bors)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!