Milliókat fizetnének Hitler aláírásáért

2009. augusztus 12. 09:15

Átszámítva 6,3 millió forintos kikiáltási áron kínálják megvételre az Adolf Hitler aláírásával ellátott Mein Kampf című könyvet egy angliai árverésen .

2009. augusztus 12. 09:15
 A náci vezér 1925-ben kiadott könyvét csütörtökön bocsátják áruba. A licitet szervező Mullock's aukciósház munkatársa, Richard Westwood-Brookes szerint rendkívüli az érdeklődés. Állítólag külföldről, így az Egyesült Államokból és Oroszországból is jelentkeztek olyanok, akik szeretnék megszerezni a Hitler aláírásával ellátott könyvet. A könyvet az aukciósház Hitler egyik, 1926-ban készült önarcképével együtt kínálja megvételre, amelyet a náci vezér szintén dedikált. Az önarckép kikiáltási ára ugyanannyi, mint a könyvé - az aukciósház mindkét tárgyat 20 ezer brit fontért, átszámítva 6,3 millió forintért kínálja megvételre.

Hitler a Mein Kampf, magyarul Harcom című könyvet akkor írta, amikor börtönbüntetését töltötte Landsbergben, miután 1923-ban elítélték az úgynevezett sörpuccsban való részvételért. A könyv eredeti címe: Négy és fél éves harc a hazugságok, butaság és gyávaság ellen. A Mein Kampf első kötetét 1925-ben, a másodikat 1926-ban adták ki. Hitler a most árverésre bocsátott első kötet példányát Georg Muarernek dedikálta, akivel a náci vezér a fogsága idején találkozott. A férfi később kiesett Hitler kegyeiből, miután átadott egy marxista lapnak egy listát a nácik támogatóiról.

20 ezer fontért kínálnak egy Hitler által dedikált Mein Kampfot (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!