Teával támadtak a Mona Lisára

2009. augusztus 14. 10:12

Egy bögre angol teával akarta megrongálni egy orosz nő a világ leghíresebb festményét. Terve szerencsére kudarcba fulladt.

2009. augusztus 14. 10:12
A biztonsági őrök elmondása alapján a nő a látogatók feje felett dobta meg a bögrével a képet. A biztonsági üvegről azonban lepattant a bögre tea, megóvva ezzel a párizsi Louvre legértékesebb festményét. A Mona Lisa a világ egyik legvédettebb festménye, szervezett akciók tucatjait kapcsolták már le, akik el akarták lopni vagy meg akarták rongálni a festményt.

Szerencsére ezt a támadást is meghiúsította az üveg, majd két biztonsági őr földre teperte az orosz állampolgárságú nőt. A rendőrség még a nő elmeállapotát vizsgáltatja, utána állítják csak bíróság elé. A párizsi törvények nagyon szigorúan kezelik a kulturális értékek rongálását, illetve az arra tett kísérleteket.

Durva! Teával támadt a Mona Lisára! (5perc.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!