MSZP: A kormány alkoholba akarja fojtani az emberi agyakat

2010. szeptember 27. 11:52

Az MSZP közleményében elítélte a kormány pálinkafőzési liberalizációt, mivel szerintük ez az alkoholizmust növelheti és káros társadalmi hatásokat idéz elő. Tiltakozik a párt a hajléktalanok közterekről való kitiltása miatt is.

2010. szeptember 27. 11:52

Az MSZP a kormány pálinkafőzési liberalizációjára reagálva kijelentette: „a Fidesz-KDNP kormány eddig is kábította a nemzet lakosságát a hazugságaival, most viszont alkoholba akarja fojtani az emberi agyakat”.

A szocialisták szerint a kormány „képmutató, hazug, kábító törvénnyel kedvez a veszélyes alkoholfélék terjedésének, melyekkel ellehetetlenítik az ellenőrzött, minőségi, igényes alkoholfogyasztás megerősödését és erősítik az alkoholizmus terjedését”.

A párt szerint cinikus, álságos és elfogadhatatlan az a kormányzati javaslat, amely kitiltaná a hajléktalanokat a közterekről. Horváth Csaba főpolgármester-jelölt és Korózs Lajos volt szociális államtitkár közölte: küzdeni fognak a tervezet ellen. „Mennyivel lesz jobb a helyzet, ha a hajléktalanok beköltöznek majd a lépcsőházakba?” - vetette fel Korózs, aki szerint ha a hajléktalanok bujkálni kényszerülnek, akkor megszakad a kapcsolatuk a szociális szakemberekkel is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. szeptember 27. 15:54
"Az MSZP közleményében elítélte a kormány pálinkafőzési liberalizációt" Én meg támogatom! 1:1
hogyne
2010. szeptember 27. 15:25
Lehet, hogy épp az MSZP-nek ment az agyára a pálinka. De az biztos, hogy nem normálisak.
cutcopy
2010. szeptember 27. 14:57
"kábító törvénnyel kedvez a veszélyes alkoholfélék terjedésének" Ja az sokkal jobb volt amikor illegálisan volt engedélyezett.. „Mennyivel lesz jobb a helyzet, ha a hajléktalanok beköltöznek majd a lépcsőházakba?” Ezek az ostoba szocik nem tudják hogy onnan eddig is ki voltak tiltva? Amúgy ha jó nekik a jelenlegi helyzet akkor indítsák el a "hajléktalanokat a terekre!" mozgalmat..
red label
2010. szeptember 27. 14:55
Az Mszp-ét pedig formalinba kéne helyezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!