A Szimpla Kert

2010. szeptember 14. 11:01

A nyugdíjasok és a fiatalok újabb összecsapásának lehetünk tanúi: Budapest Elfekvőváros hívei sajnos újabb győzelmet arattak.

2010. szeptember 14. 11:01

Szomorú látvány, ahogy az utóbbi években elcsendesül Budapest: a zömében idősebb emberekből álló belvárosi lakosság felvette a harcot a szórakozni merészelő fiatalokkal, és sorra korlátozzák le a lehetőségeket: lassan az összes kerületben bevezették a csendrendeleteket, az alkoholfogyasztási tilalmat, korlátozták a nyitvatartási időt is. Most Budapest egyik legpezsgőbb - és nem is zajos - helyét, a Kazinczy utcai Szimpla Kertet fojtogatják a nyugdíjashordák, pedig a hely a fővárosi fiatalok és az itt élő, ide utazó külföldiek egyik kedvenc találkozóhelye. A zömében előzetesben ülő erzsébetvárosi képviselőtestület mellett működő hivatal azonban most erélyesen fellép a szórakozók ellen. A Kert nyitvatartását lekorlátozzák, a szórakozóhely így nem is nyit ki. A kerületet irányító szocialisták pedig gazdagodhatnak pár tucat szavazattal.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rothmüller Mortizár
2010. szeptember 15. 09:04
a belváros nem feltétlenül szolgál arra h teleokádják. kell persze olyan hely is, de nem kell feltétlenül a belvárosban lennie.
szpal
2010. szeptember 14. 22:17
kik ulnek a helyi onkormanyzati testuletben? Fidesz + Mszp. A Jobbik mar javasolta, az utcan hoborgo vadallatokat kell lecsukni, es nem a kollektiv buntetes alapjan syorakohelyeket bezarni.
Kosinva
2010. szeptember 14. 21:32
Aki a belvárosba él, az nehogy már azon sírjon, hogy hangos a környék. Egy belvárosi lepukkant ház árából is boldogan lehet venni egy külvárosi pihenő övezeti házat, avagy akinek nem tetszik hogy egyes emberek ki akarják élni fiatalságukat és bulizási hajlamaikat a szórakozóhelyeken azoknak ellehet költözni néhány kerülettel arrébb.
Django
2010. szeptember 14. 18:51
Persze, az időseket valójában nem is zavarja a hangos zene éjszaka, csak jól ki akarnak cseszni a szórakozni vágyó fiatalsággal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!