Amerikai roadshow-n a LA Bánk bán

2011. április 29. 18:01

A novemberi Los Angeles-i premier előtt roadshow népszerűsíti a magyar nemzeti operát. Ennek apropóján Magyarország, illetve a térség turisztikai látványosságait is bemutatják az amerikai közönségnek.

2011. április 29. 18:01

Roadshow előzi meg a Bánk bán Los Angeles-i premierjét. Az Egyesült Államok 6 jelentős városát - többek között New York, Washington, San Francisco, Cleveland - érintő előadássorozaton a szereplők részleteket adnak elő, és a zeneműről mesélnek majd. A fellépők között jelen lesz az Amerikai Egyesült Államok Oregon Symphony Orchestra első karmestere, Vajda Gergely is, illetve több ismert, USA-ban élő magyar származású művész, tudós, üzletember is megszólal.

Az utazó produkció célja, hogy felhívja a figyelmet a 150 évvel ezelőtt bemutatott, magyar nemzeti operaként említett zeneműre, illetve azokra a magyar származású, USA-ban élő személyekre, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak az Egyesült Államok kulturális, tudományos, gazdasági vagy akár politikai életéhez. A Népszabadság forrásai szerint óriási nemezközi érdeklődés előzi meg a bemutatót.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!