Megbuktatta a Mikroszkóp Színpadot Verebes

2011. április 14. 10:14

A leköszönő direktor több mint 15 előadást vett le a színház műsoráról - írja a Blikk. A színészek aggódnak, mert Verebes István döntése miatt fizetés nélkül maradnak, pedig hónapokig dolgoztak a próbákon.

2011. április 14. 10:14

Egyik napról a másikra kerültek le a Mikroszkóp Színőad társulat korábban meghirdetett előadásai a színház weboldaláról, így az utolsó kabaré május végén látható. Heller Tamás, a színház egyik művésze a Blikknek megerősítette: Verebes a színészeken akar spórolni. „Verebes azért fújta le az előadásokat, mert spórolni akar, és így sokak esnek el a fizetéstől. Sajnos nem jött a közönség az új darabokra, ezért azokat érinti a csapás. Úgy tudom, pontosan 17 előadás marad el, ami nem kis pénz a színészeknek” - mondta el a humorista. A Mikroszkóp az utóbbi 25 évben ugyanannyi támogatással működött, úgy tűnik azonban, hogy Verebes igazgatása alatt elfogyott a pénz.

„Az évad végéig ritkította meg az előadásszámot. A két jól bejáratott, népszerű előadás a TárSASjáték és a Nicsak: Kibeszél! maradt meg” - fejtette ki Heller Tamás, aki szerint nagy bátorság megszüntetni egy ilyen színházat. Hozzátette: a társulat tagjai rengeteg pénztől esnek el, nem tudják, mi lesz holnap.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juliánusz
2011. április 16. 18:52
Fletótol kunyizzanak a "színész"elvtársak és elvtársnők lét,ha megélhetési gondjaik vannak. Nehogy megélhetési-bűnrészesre adják a fejüket! Tehát akkor;balra át,és lábhoz.
Öreg
2011. április 16. 13:52
Verebes első dicsérendő alakítása! Tisztább lesz a levegő.
tewton
2011. április 14. 11:52
"Sajnos nem jött a közönség az új darabokra" -- ez is a zorbán fülkeforradalma miatt van "nagy bátorság megszüntetni egy ilyen színházat" -- navégre! mennyit mondta a feri, hogy bátornak kell lenni! beérett a gyümölcs lassan.
drieno
2011. április 14. 11:23
Nem jött a közönség? Nahát, ki hitte volna, hogy nincs fizetőképes közönsége a csasztuska modernizált változatának a 2010-es évek Budapestjén... Nem azt magyarázták, hogy a közönség szereti az "idősebb művészeket" , a kabaréra "meg kell érni" a színészeknek? Úgy tűnik, kissé túlérettek a közönségnek! De az is lehet, hogy elfogyott a pénz a táncsics alapítványnál a nyugdíjas csoportok színházlátogatásának finanszírozására. Mégis inkább böszme-aktivistaképzésre fordítják a pénzt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!