Felmentették a Koránt a Mein Kampfhoz hasonlító politikust

2011. június 23. 11:15

Minden vádpont alól felmentették Geert Wilderst, a holland Szabadságpárt gyűlöletkeltéssel perbe fogott vezetőjét. A politikus fasisztának nevezte az iszlámot, és a Koránt Hitler Mein Kampfjához hasonlította.

2011. június 23. 11:15

Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője elleni vád muzulmánokkal szembeni gyűlöletkeltés volt, csütörtökön viszont felmentette a bíróság. A politikus fasisztának nevezte az iszlámot, és a Koránt Hitler Mein Kampfjához hasonlította. Ezzel kapcsolatban elmondta később, hogy szavai nem a muzulmán hívők ellen irányultak, hanem magát a vallást bírálta, ami a holland jog szerint nem büntethető és belefér a közéleti vitába.

A politikust perlő magánszemélyek szerint Wilders szavai hozzájárultak a diszkrimináció erősödéséhez és a muzulmánok elleni erőszakhoz, ezért szimbolikus, egy eurós kártérítést követeltek. Most azt fontolgatják, hogy az európai emberjogi bírósághoz fordulnak. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy csütörtökön nemcsak a védelem, hanem a vád is Wilders felmentését kérte.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benőke
2011. június 26. 08:48
Kedves jobbikosok! Ha antiszemiták vagytok akkor az arabokat se komálhatjátok. Aki a muzulmánokról akar többet megtudni javaslom a Jelenések könyvét. Jó, persze tudom zsidók írták. Az apostolok is nagyon gyanúsak nekem, még jó hogy Jézus magyar volt!XD
Ígymegyez
2011. június 25. 13:22
Azért a Koran fő üzenete, de legalábbis az egyik legfontosabb, a nem Mohamed vallását követők elleni harc valamilyen formája. Minden békés gondolatot tartalmazó szúra után van egy, amelyik azt érvényteleníti, s az már már nem békés. Az iszlám alapvetően inkább politikai célzattal keletkezett eszmerendszer, mintsem a lelki életre vonatkotó utasítások gyűjteménye. Mohamed egy kicsit olyan, mintha Dzsingisz kán lenne egy vallási irányzat vezérlő prófétája. És ezt nem a moszlim hívők megsértése okán írom, hanem csak egy vélemény. :)
Gombóc XVI. Artúr
2011. június 24. 11:28
Bocsánat, az elsőt át akartam írni, illetve le akartam rövidíteni, aztán ez lett belőle! Node tévedni emberi dolog, mondta a fiú sündisznó aztán lemászott a súrolókeféről...
Gombóc XVI. Artúr
2011. június 24. 11:24
Engem a "muzulmánok elleni erőszak" érdekelne. Mert erről még semmit nem hallottam, arról viszont igen, hogy egy holland filmrendezőnek Hollandiában elvágta a torkát egy muszlim fiatalember. A "bűne" pedig az volt, hogy filmet forgatott arról, hogy hogyan bánnak a család nőtagjaival a muszlim férfiak Hollandiában, azaz abban az országban amely befogadta és támogatja őket. A tettes szerint ezzel megsértette az ö szokásaikat és vallásukat. Furcsa felfogás... Európa, ébresztő!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!