Gázt adna a német neonáci párt vezetője

2011. augusztus 19. 10:58

„Gázt adni!” feliratú plakáttal kampányol a Német Nemzeti-demokrata Párt a kreuzbergi Zsidó Múzeum és olyan emlékhelyek közelében, amelyek a nácik által meggyilkolt zsidó áldozatoknak állítanak emléket.

2011. augusztus 19. 10:58

Plakátot helyezett el a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) a kreuzbergi Zsidó Múzeum és a nácik által meggyilkolt zsidó áldozatok emlékhelyeinek közelében.

A plakáton motorkerékpáron ülve, bőrdzsekiben az NPD elnöke, Udo Voigt látható, alatta pedig nagybetűs felirat: Gas geben!, azaz Gázt adni! Sokak szerint ez félreérthetetlen utalás a gázkamrákban történt tömeggyilkosságra.

A hatóságok egyelőre nem tiltották be a plakátot, amelyet számos megkérdezett berlini visszataszítónak, provokatívnak, sőt undorítónak nevezett.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubakka
2011. augusztus 19. 21:30
Takarékoskodj a gázzal,ne fingjál össze vissza! Ennek a szállóigévé vált pesti szlogennek van egy olyan olvasata,mely szerint a vörös khmer (MszP testvérpárt) által foganatosított vasdoronggal ill. furkósbottal való átlényegítés lényegesen zöldebb megoldás mint bizonyos Schell angol gázhatású szerek.A Phylaxiánál az ötvenes években működtetett darálóról nem is szólva.Bővebb információ Dr Bauel családi legendáriumában.
TroppauerH
2011. augusztus 19. 20:08
Tiszta Móricka brigád, mindenről az jut az eszükbe, főleg amivel bérrettegni lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!