Magántulajdon a Machu Picchu?

2011. szeptember 13. 13:14

Két perui család szerint a kisajátítási eljárás hibái miatt még mindig az övék a Machu Picchu. A helyzet mielőbbi rendezése érdekében az UNESCO-hoz fordulnak.

2011. szeptember 13. 13:14

Két perui család perli a dél-amerikai ország kormányát, mert szerintük nem kárpótolták őket a Machu Picchu területen fekvő kisajátított földjeikért. A helyzet mielőbbi rendezése érdekében az UNESCO-hoz fordulnak. Az Abril és a Zavaleta családok 2004-óta vitatják a romok és a hozzájuk tartozó terület tulajdonjogát. A két família tulajdonjoga a 19. század óta rögzített. Az Abrilok 1944-ben eladták a területet a Zavaletas-oknak, ám a romok nem kerültek bele a szerződésbe, mert ismert volt a kormány kisajátítási szándéka.

A családok ügyvédje szerint a terület kisajátítása sosem ért véget, viszont a perui törvények szerint amíg az eljárás le nem zárul, a föld az eredeti tulajdonost illeti. Peru szerint viszont az állam tulajdonjoga megfelelően be van jegyezve. Az ügyvéd szerint viszont nem, s a Zavaletas család által benyújtott későbbi tulajdonjogi követelést is kedvezően bírálták el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.A.
2011. szeptember 13. 20:47
Olyan nincs a perui jogban, hogy "nonszensz"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!