A spamek károsak a környezetre

2011. október 20. 12:41

Az internetes marketingszolgáltatásokkal foglalkozó WebPageFX kiszámolta: a kéretlen elektronikus levelek évente mintegy 28,5 millió tonna CO2-kibocsátást eredményeznek.

2011. október 20. 12:41

A WebPageFx számításai alapján nemcsak azokat az internetezőket sújtja az elektronikus levélszemét, akiknek eltömítik emailfiókját vagy meg is nyitják a kéretlen üzeneteket. A spamek küldése, illetve az azok ellen való védekezés ugyanis számítógépeken zajlik, amelyek elektromosságot igényelnek.

A felhasznált adatok alapján 2010-ben 95 billió spam keringett az interneten. Ennek hatástalanítása a WebPageFx szerint évi 28,5 millió tonna CO2-kibocsátást eredményez. Ez hatalmas szám, hiszen Magyarország éves kibocsátása évente mintegy 54,6 millió tonna. A számítások szerint egyetlen spam nagyjából annyi szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg, mintha tennénk egy métert az autónkkal.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!