Felcsuti: Még tíz évig is tarthat a válság

2012. március 07. 21:29

Az egykori bankszövetségi vezető szerint Magyarországon a következő években gazdasági stagnálásra és hitelszűkére kell számítani. Felcsuti szerint az unortodox gazdaságpolitikának elvben van létjogosultsága hazánkban, a kormány eszközei viszont súlyosan elhibázottak.

2012. március 07. 21:29

Felcsuti Péter szerint a következő években a gazdaság stagnálása és hitelszűke várható Magyarországon.A Magyar Bankszövetség egykori elnöke, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója szerdán a Swisscham Hungary Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara üzleti ebédjén a magyarországi gazdaságpolitikát értékelve Shakespeare-t idézte: „őrült beszéd, de van benne rendszer”.

Az idevezető utat elemezve felidézte: a magyar gazdaság több mint tíz éve válságból válságba bukdácsol, ebből hét évet belgazdasági okokkal, a magyar társadalom szerkezetével és a politikai elit teljesítményével lehet magyarázni, az utóbbi éveket azonban a globális, ezen belül az eurozóna válsága determinálta. Mint rámutatott, 2008 óta az utóbbi 80 év legnagyobb válsága zajlik, ami akár még további tíz évig is eltarthat.

Úgy vélekedett: az, hogy a magyar gazdaság több mint egy évtizede válságban van, felvetheti, hogy Magyarországon hagyományos eszközökkel nem lehet kezelni a válságot, elvben tehát van létjogosultsága az unortodox gazdaságpolitikának, az a gazdaságpolitikai modell azonban, amit a kormány 2010 óta követ, súlyosan elhibázott.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. március 08. 07:14
Lehet arrafelé valami a vízben. Az összes híres felcsuti idióta! :)
Übermayer
2012. március 07. 22:57
ő az a volt munkásőr, aki éveken keresztül a Raiffeisen Bankonból nyomta ki a devazahitelt? ki a faszom kíváncsi a véleményére?
szigno57
2012. március 07. 21:52
Péter! Ha bankokat korlátozzák, hogy ne pofátlanul uzsorakölcsönre adjanak pénzt, akkor fog elindulni valami... És ne legyenek kétségeid, örökké nem tudjátok a népet szétverni sem New Yorkban, sem Londonban. Előbb-utóbb ti fogtok szaladni! Amit meg Mo. műveltek, az külön szemétség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!