Pünkösdre teljesedett ki a Mária-út

2012. május 27. 08:13

A zarándokút a Mária-kegyhelyeket érinti Mariazelltől Csíksomlyóig: az első zarándoklat augusztusban indul.

2012. május 27. 08:13

Elkészült a Mária-út utolsó szakasza is, így teljessé vált a Mária-kegyhelyeket Mariazelltől Csíksomlyóig összekötő zarándokút. Az első hivatalos zarándoklat ugyan csak augusztusban indul, viszont aki szeretne, akár most is útra kelhet.

Az első zarándokok már bejárták vették a Mária-út nyugati szakaszát. Az osztrák-magyar határon átvezető út nemrég készült el. Mostanra táblák, útjelek mutatják, merre visz a Mária-zarándoklat. A legújabb szakasz az osztrák Mariazellt köti össze a Vas megyei Celldömölkkel. Itt csatlakozik a Csíksomlyóba vezető fő zarándokúthoz. Ezzel válik teljessé a Mária-út.

A teljes Mária-út Mariazelltől Csíksomlyóig ezernégyszáz kilométer hosszú. Az első szervezett zarándoklat augusztus közepén indul Budapestről, és szeptember 8-án érkezik meg a mariazelli bazilika búcsújára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!