Hálaadó Szent Liturgia Hajdúdorogon

2012. június 05. 10:07

A magyarországi görögkatolikusok centenáriumukat ünneplik: közel kétezer hívő közös imádságával tartott a Hajdúdorogi Egyházmegye hálaadó Szent Liturgiát vasárnap Hajdúdorogon.

2012. június 05. 10:07

A Szent Liturgiát Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök mutatta be. Az eseményen részt vett Erdő Péter bíboros, Alberto Bottari apostoli nuncius, a Magyar Püspöki Kar több tagja, valamint határon túli római és görögkatolikus főpásztorok. A kormányt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere képviselte.

„Hűség a hagyományhoz és bátorság az újításhoz” - jellemezte Erdő Péter bíboros azokat a magyar görögkatolikus híveket, akik annyit küzdöttek, hogy önálló magyar egyházemegyét kaphassanak. A bíboros szerint azért fontos ez, mert Jézus Krisztus minden korban és helyen a saját nyelvükön akar közelíteni az emberekhez.

A 100 éves Hajdúdorogi Egyházmegye következő kiemelkedő centenáriumi programja a július 3. és 5. közötti római zarándoklata lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!