Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló vitát

2012. július 13. 17:03

A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát, így a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre. Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta el.

2012. július 13. 17:03

Lezárult egy nagyon fontos vita, amely Magyarország és az Európai Unió között zajlott – jelentette ki a parlamenti dolgozószobájában rögzített, az elmúlt két évről és a gazdasági konzultációról szóló üzenetében a miniszterelnök, aki felidézte: az eurózóna komoly válsággal küzd, minden ország keresi a válságkezelés megfelelő módját, sok helyen nyugdíjat és béreket csökkentenek, megszorításokat hajtanak végre.

Magyarország azonban más utat jár, „mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot” – mondta a miniszterelnök.

Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, „nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos közteherviselés rendszerébe, nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból, és végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentésekkel erősíteni válság idején nem ésszerű dolog” – sorolta Orbán Viktor, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy bár hosszú volt a vita, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és „Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel”. 

A kormányfő ennek alapján kijelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló másfél éves, brüsszeli vitát. 

Örülök annak, hogy így történt, és jó esélyt kaptunk arra, hogy a nyugdíjakat a jövőben is megvédjük, a béreket ne csökkentsük, hanem emeljük, a minimálbért is emelni tudjuk, sőt szociális adócsökkentéseket és munkahelyvédelmi akcióterveket hajthatunk végre” – mondta. 

A videóüzenetben Orbán Viktor szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. Könnyebb ugyanis meghozni és megvédeni a döntéseket, ha az ember tudja, hogy azok mögött ott áll a többség – tette hozzá. 

Összesen 355 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2012. július 14. 13:15
Gondolom már mások is idézték, de ha nem, hát az index elég jól összefoglalta az "első reakciót": http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/07/14/megnyertuk_a_gazdasagi_szabadsagharcot/ Amúgy m,eg a gond nem az, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal annak miniszterelnöki átértelmezése, hanem az, hogy igazából az elmúlt két évben semmi sem változott. Na most az ami van az nem működik, már nem fenntartható a rendszer, még akkor sem, ha az "IMF kikényszeriti" vagy a szocialisták diadalmasan (na ezt is munka nélkül megúsztuk) asan bevezetik a többkulcsost, esetleg az ingatlanadót. Ugyanis a birkákon található gyapjú mennyisége véges. És döglik a nyáj.
hajjaj
2012. július 14. 12:19
next 2012. május 5. 23:06 * * 2 @nyugi Undorító geci féreg! Az anyja picsáját már kinyalta szarosan? Jó lehetett! És a geci férges kölke már megdöglött, vagy csak döglődőben van! Felesége sosem volt, vagy a szülésnél meghalt, mert jobbnak látta, hogy inkább elmegy, mint egy ilyen féreggel éljen, mint maga! Hm!
hajjaj
2012. július 14. 12:17
next 2012. február 20. 22:16 * * 1 @tunde04 Kedves Ribanc! Felsoroljam, hogy kik léptek fel ingyen? Természetesen barterban, hogy majds visszakapják? Akiket a maga fajta leírt! Na ezek maguk, meg LL JUnior! Na pont ez, amiért senki nem volt ott! De 400000 ezres tömeg után ezt nehéz volt látni! Körülbelül így fogy a FIDESZ tábora napról-napra! Ez van, de azért még kardoskodjon, hogy jó volt és az elmúlt 8 év következménye volt ez! Ja jó éjt ribanc! Hm! Válaszok: Diótöro" | 2012. február 20. 22:28 válasz erre next 2012. február 20. 22:17 * * 1 @tunde04 Majdnem elfelejtettem a jelzőt! Román ribanc! Hm!
szkeptikus
2012. július 14. 09:20
Sajnos minden fórumon túlteng a minősíthetetlen stílus - legalábbis én csak ezt tapasztaltam (lehet, hogy valahol létezik normális fórum?). Kár, mert azért időnként láttam olyan kommentet is, ami hozzájárult a tárgyról való véleményem finomításához, de a sok mocskolódás után sokszor már elmegy a kedvem az olvasástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!