Simor továbbra is C-kategóriás jegybankelnök

2012. augusztus 28. 19:21

A Global Finance közzétette a jegybankelnökök éves értékelését, amelyen a szakemberek A-tól (kiváló) F-ig (kifejezett sikertelenség) kaphatnak osztályzatot. Az MNB elnöke újra C minősítést kapott.

2012. augusztus 28. 19:21

Változatlanul C kategóriás minősítést kapott Simor András jegybankelnök a Global Finance nemzetközi pénzügyi szaklaptól. A jegybanki vezetőknek a lap augusztusi számában közölt  toplistáján a világ 50 „kulcsországának” jegybankárait minősítik az éves teljesítményük alapján – figyelemmel az infláció kézben tartására, a gazdasági növekedés ösztönzésére, a deviza stabilitására irányuló tevékenységük sikerességére.

A szakemberek A-tól (kiváló) F-ig (kifejezett sikertelenség) terjedő minősítést kaphatnak, a 2012-es listán szereplők osztályzatai A-tól D-ig terjednek. A 2012-es listán a legmagasabb osztályzatot az ausztrál, a kanadai, az izraeli, a maláj, a Fülöp-szigeteki és a tajvani jegybankelnök érdemelte ki a lista összeállítói szerint. Ugyanakkor csak D minősítést kapott az argentin és az ecuadori központi bank vezetője.

A 12 értékelt európai jegybanki vezető közül Simor András és a fehérorosz jegybank vezetőjének jutott C minősítés, a többiek B, B+ illetve B- besorolást kaptak. Mario Draghi, az Európai Központi Bank első embere B- osztályzatot kapott, míg az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője, Ben Bernanke tavalyi C minősítését az idén B-re javították.
 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2012. augusztus 29. 09:51
Ez nagyon emlékeztet engem az arab országok vezetőinek a lecserélése. Annak ellenére lettek le-diktátorozva a globalista médiában, hogy mindent úgy csináltak, ahogy azt a gazdáik követeltek. Eddig a Simor fizetése szent és sérthetetlen volt, most meg adtak neki egy "C"-t. Én egyébként egy sikeres IMF tárgyalás után inkább a Varga Misit tudnám elképzelni a Simor után mint jegybank elnök.
Claypool
2012. augusztus 29. 09:32
Idegen hatalmak felé gyakorlott hűsége pedig A++ kategóriás!
négyzetgyök
2012. augusztus 29. 06:41
Így van ez, mikor a kormány a saját embereivel lebutítja a monetáris tanácsot.
NeMá
2012. augusztus 29. 03:05
Ja már értem miért nem hiteleznek a bankok, mindenki a KKV-k helyett a nemzeti bankba tolja a pénzt azzal, le van tudva a munka. A lakossági bankokban hitelezés, meg betétek kezelése, csak arra van, hogy mások pénzét tegyék az MNB-be? Azaz ha valaki a kis pénzét berakja a bankba és leköti ígérnek mondjuk 8% kamatot, abból eddig 7%-ot mi fizettük adóból magunknak? Aztán itt még csodálkoznak, hogy Orbánéknak folyton újra kell tervezni a dolgokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!