Az egyházak is rosszul jártak az adóváltozásokkal

2012. szeptember 06. 13:17

Erdő Péter közlése szerint tavalyhoz képest húsz százalékkal csökkent az egyszázalékos adófelajánlás összege, miközben a felajánlók száma nem lett kevesebb.

2012. szeptember 06. 13:17

Húsz százalékkal csökkent az egyszázalékos adófelajánlás összege idén az előző évhez képest, miközben a felajánlók száma nem lett kevesebb – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi rendes ülése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. 

Megfogalmazása szerint ebből látszik, hogy az adóügyi változások eléggé érzékenyen érintik az egyházakat is. Hozzátette: az inflációra vonatkozó adatot utólag csökkentették, ezért a járadékalapból – amelyet az infláció alapján számítanak ki – érkező összeg is csökkent, ami az év utolsó szakaszában jelentős bevételkiesést jelent majd.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stigma
2012. szeptember 11. 23:12
"Az egyházak is rosszul jártak az adóváltozásokkal" Nem kell félteni az egyházakat az orbán rendelkezésektől, mert úgyis csak az fér a keretbe, akinek megvan a magához való esze és nem csak az a hülye keresztényi fixája, hogy a szegényeket kell támogatni, hanem "meg kell adni ami a császáré". Már az első orbán kormány idején is ez volt: "2001. augusztus 16-án magyar állam, ünnepélyes keretek között a magyar katolikus egyház tulajdonába adta a budapesti Szent István-bazilikát. Előtte a bazilika sohasem volt az egyház tulajdona." http://hu.wikipedia.org/wiki/Els%C5%91_Orb%C3%A1n-korm%C3%A1ny
tarackos
2012. szeptember 11. 23:11
Pont leszarom. Remélem a következő kormány azonnal elveszi az extra fejpénzt az oktatásért...
liberálzöld.
2012. szeptember 07. 13:35
Mi a f@xért támogatunk mi egyetlen egyházat is? Tartsák el a tagok. Oszt jónapot!
Matróz Kommandó
2012. szeptember 06. 18:12
Matekból nem lehetsz valami jó. Tehát: ha az egykulcsos miatt kevesebb adót fizettek be, akkor annak 1%-a is kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!