Gyöngyöspata: egy vádlott a tömegverekedés után

2012. szeptember 18. 17:01

Felfegyverkezve, csoportosan, a köznyugalmat súlyosan sértő módon elkövetett garázdaság miatt állt bíróság elé kedden Gyöngyösön egy gyöngyöspatai roma férfi, akit azzal vádol az ügyészség, hogy az elmúlt év áprilisában megrugdosott egy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szimpatizáló fiatalembert.

2012. szeptember 18. 17:01

A verekedés 2011. április 26-án azután tört ki Gyöngyöspatán, hogy egy ittas férfi provokatív módon könnyített magán a roma telep közelében, és az ott lakó romák szóvá tették a férfi magatartását. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival, akik a cigánysor felé indultak. Az egy súlyos és két könnyű sérültet kórházba szállították.

A 37 éves férfi, aki az ügy egyetlen vádlottja, tagadta a bűnösségét. Azt állította, hogy csak kíváncsiskodott a verekedés helyszínén, és nem ütött meg senkit. Mint elmondta: otthonában értesült arról, hogy verekedés tört ki a faluban, de el sem jutott a  helyszínre, mert maga alá csuklott a térde, elesett, és a rendőrök ekkor fogták el. A vádlottat elfogó rendőr a tárgyaláson viszont úgy vallott: a saját szemével látta, hogy a vádlott harmadmagával rugdossa a földön heverő sértettet. A másik két verekedő viszont elszaladt.

A most megkezdődött per megismételt elsőfokú eljárás. A tárgyalás, október 16-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. szeptember 18. 22:10
"az ott lakó romák szóvá tették a férfi magatartását" Hahaha, micsoda erkölcsi magasságok, mikor még azt sem tudják, mit jelent a "tisztelet" szó. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HJqqq_tUoBQ
thymian
2012. szeptember 18. 22:05
Farkas flórián: "az a baj, hogy nem juttok el odáig, hogy egy cigányt megüssenek" http://www.youtube.com/watch?v=Iz6AdfwF6kE Hiába provokáltak, így nem jött össze, csak fordítva.
magnamater
2012. szeptember 18. 19:08
A felfegyverzett magyar rendőrség,a fegyverekkel őrzött magyar bíróság fél a cigányságtól, a sok bűnös helyett csak egyet mernek megbüntetni. Térjen már észre a magyar vezetés, amíg lehet - mi lesz itt megfizetve, ha többségben lesznek? Nemcsak végünk lesz, szörnyű lesz ez a vég! A garázdákkal szemben a legszigorúbban kell fellépni, jogvédőiket ki kell közéjük telepíteni!
birkakaka
2012. szeptember 18. 18:21
oszt a rasszista indíték miért hiányzik a vádpontokból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!